Akik még a 80-as évék végén is Kádár János és a MSZMP támogatói voltak: ma melyik pártot támogatják?
A 80-as évek VÉGÉN már nem volt MSZMP.
Megbízható statisztika nem hinném, hogy van erről.
2. vagyok. Köszönöm a kinullázást!
Tényszerűen írtam le, hogy a nyolcvanas évek végén már nem volt MSZMP. 1989. október 7-én feloszlott.
És abban is bizonyos vagyok, hogy nincs független statisztika.
A nyuggereket írjátok. három évtized telt el a rendszerváltás óta.
Egy kezdő nyugger, mint magam is vagyok a 30-as évei derekán járt.
A magam nevében szívesen elmondom, esetemben ez hogyan volt.
Amikor megjelentek a reformkommunisták, én őszintén hittem, hogy lehet ezt normálisan is csinálni. Levetkőzve a rendszer alapvető hibáit, tévedéseit, hogy sokkal nagyobb szabadságot lehet adni az embereknek minden téren, és sikerül feloldani azt az ellentmondást, ami az ember igényli a sajátot, a kollektív tulajdonlás nem igazán működik.
És így tovább.
A KISZ-nek tagja voltam, és az MSZP-be magam kértem a felvételemet.
Nem vagyok nagy harcos típus, de Hámori Csaba beszédének másnapján visszaadtam a tagkönyvemet, és nem sokkal Grósz Károly sportcsarnokbeli ámokfutásának másnapján a pártnak is búcsút intettem.
Orbán Viktor fiatalos lendülete, teljesen másfajta politizálásával szimpatizáltam. A Fidesz akkor még választási párt volt, minimális tagsággal.
Sok olyan dolog hangzott el a szájából, amit akkor is támogatandónak gondoltam, ha személyes sorsomra negatívan hat.
Az elmúlt bő harminc évben nagyot fordult a világ. Teljesen más ember lett. Megrészegült a hatalomtól? Küldetéstudata van? Nem tudom.
Egyet igen: a nem politizálok is politizálás, és hiba.
Mindenesetre sem ide, sem oda nem szavazok, és nem bízom meg sem régiben, sem új emberben.
Mérhetetlenül csalódott vagyok.
#2,7 Miért ne lett volna MSZMP?
1989. október 7-edikén lett feloszlatva. Magyarán csak a 80-as évek leg-leg-leg-legvégén az utolsó pár napban nem volt, előtte igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!