Ha vidéken az emberek 70%-a a Fideszre vagy a Mi Hazánkra szavaz, akkor lehet nincs is már igény baloldali politikára?
Ha megnézzük az idei választási eredményeket, akkor nagyon egyértelmű a kép. Budapesten még enyhe baloldali többség van. de az agglomerációban már fordul a kocka és vidéken meg a Fidesz, Mi Hazánk, Jobbik együtt simán viszi a szavazatok 70%-át.
Nem lehet, hogy a baloldal nem tud elég egyszerű üzeneteket küldeni, amit a vidéki emberek is megértenének? Én speciel úgy vagyok a baloldallal, hogy sok mindenben igazat tudok adni nekik, de sok olyasmiket is képviselnek, amik meg abszlút no-go-k. A szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek elleni küzdelem szerintem tök fontosak meg a zöldebb politika is abszolút helyes irány, amikben jogosan kritizálják a kormányt és a humán tőkébe, oktatásba is többet kéne fektetni. Ellenben szimbolikus kérdésekben, mint a család, vallás szerepe, migráció kérdése kőkeményen a kormány álláspontjával értek egyet és szerintem vidéken a legtöbb ember így van ezzel. Ha ezek nem lennének benne a csomagban, akkor talán többen akarnának baloldali politikát és nem tudná annyira lejáratni őket a kormánypropaganda.
#16Lehet,hogy egy kis községben ennyi diplomás van,de vidéken összesen több van,mint Budapesten összesen.Többnek is kell lennie,hisz 8 millió embert nem gyógyíthat annyi ember,mint amennyi 2 milliót gyógyít.
Abban egyezik a véleményünk,hogy a Fidesz szavazótábórát a kevésbé tanult réteg teszi ki.Azon viszont van némi kifogásolnivalóm,hogy a fideszesek csak egy helyről tájékozódnak,mert ezt teszik az ellenzékiek is sajnos.Szóval ezen a téren kb. egyenlően tájékozodtak.Az lenne a legjobb,ha mindenki mindenhonnan tájékozódna.Ezt elmondta valamelyik baloldalinak mondott újságíró is az ATV egyik műsorában.Azt hiszem a 444-től vagy HVG-től jött.Meg Szent István is mondott egy olyat,hogy az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő.Ugyanez igaz egy emberre is.Minél több nyelvet kell beszélni és mindenhonnan IS tájékozódni.
Én nem hiszem,hogy a Fidesz szavazók többsége tájékozatlan lenne.Az apám például fideszes és a a TV2-t is meg az RTL híradót is nézi.
Én azt mondanám a Fidesz győzelmének az okának,hogy nagyon jól tudnak kommunikálni.Nem pedig a nép tájékozatlanságát vagy a jó politikájukat.Mert ezek nem igazak.
Én azt gondolom,hogy nem szabad túlságosan új ötleteket bevinni a politikába,mert azt nem tudná befogadni a nép.Ezt mondta Machiavelli is,amikor arról beszélt,hogy a már régen hatalmon lévő királyi családnak nem szabad újfajta politikát folytatni.Szóval az új pártok létrehozása nem lenne jó ötlet,pedig én nagyon megnéznék egy olyan pártot ami a japán gazdaságot másolja és megreformálja az oktatást finn mintára.
#18A választási rendszer teljesen mindegy,az a lényeg,hogy jó párt jusson hatalomra.Az államforma is mindegy.Lehet akár diktatúra is.Az a lényeg,hogy a diktátor legyen emberi,igazságos,minél több mindenben művelt(de legfőképp közgazdaságtanból és jogból),őszinte,domináns akit szeretnek és akitől félnek az emberek.
#19Ez a politika.Az ellenzék is mindig csak ellenzi a fideszt és nincsenek igazi karakterek és egyéniségek ott.Nincsenek jó ötleteik,mert jó ötletekkel nem lehet választást nyerni.
A Mi Hazánk más,de sok hülyeségük van nekik is.Mármint szegregálnának 790-795 ezer nem bűnöző cigányt pár ezer cigány bűnöző miatt.Mármint ez nem megoldás,mert nem tesz semmit a többi rossz ember ellen.Abból meg nem sülhet ki semmi jó,ha bűnözöket össszezárnak.Ez csak növeli a bűnözést.
#20Te is megnézheted a politikai iránytűn,hogy nem radikális baloldali a fidesz.
A többiről meg amit írtál arról azt gondolom amit a 22-es.Mert kik szavaznak a fideszre?A szegények,alapfokú végzettséggel vagy még azzal sem rendelkezők,vidékiek.Ezek között gondolom látható az összefüggés.
#21 Nyilván az ellenzékiek között is van legalább ugyanannyi hülye és nem arról van szó, hogy az egyikre csak ez másikra csak az szavaz.
De sajnos ettől a tény az tény, a Fidesz mint "kormánypárt" a média 90%-át birtokolja, és ezzel sokkal több emberhez eljut a szava mint az ellenzéknek.
Érdekes ez a kommunikáció is. Mert ehhez megint kell a nép teljes agyhalála. Hiszen rengeteg olyan eset volt ahol a Fidesz konkrétan hazudott, vagy egyik napról a másikra megváltoztatta az álláspontját a teljesen ellenkező nézet szerint. És a nép továbbra is béget nekik, egyszerűen el sem gondolkoznak, hogy "hé, hát tegnap még nem ezt mondtad".
De ha minden kötél szakad akkor büszkén idézik királyuk szavait. "ne figyeljenek oda arra amit mondok egyetlen dologra figyeljenek amit csinálok"
Ami önmagában vicc, hiszen nem arra figyelnek mit csinál, csak idézik amit mond, még akkor is ha egyik napról a másikra változó hazugság az... :D
Az ilyen pilitikai iránytű baromságokat arra csinálják, hogy önmagát tévessze meg, aki használja. A Fidesz retorikája és gazdaságpolitikája sokkal közelebb áll Sztálinéhoz és a CCCP-hez, mint Raegen-hez és Coolidge-hez. Hazafiasságot hirdetnek, közben centralizálnak és nagy fokú újraelosztással kampányolnak öngondoskodás helyett. Ez nem jobboldali politika.
"A szegények,alapfokú végzettséggel vagy még azzal sem rendelkezők,vidékiek."
Meg a gazdagok és felsőfokú végzettséggel rendelkezők is. Meg az ellenzékre is szavaznak a szegények és az alapfokú végzettséggel vagy azzal sem rendelkezők, meg a gazdagok és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők is. A Mi Hazánkra is szavaznak minden demográfiából. Ezzel a hozzáállással a mai ellenzék örökre ellenzék marad, mert megint csak nem a kormánypárti szavazót akarod ezzel megszólítani, hanem effektíve lebüdösprolizod, aztán csodálkozol, hogy nem kedvel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!