Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az EU-nak milyen kötelezettség...

Az EU-nak milyen kötelezettségei vannak Magyarország felé?

Figyelt kérdés
Ha már folyton az a téma, hogy nekünk mik az EU felé. Fordítva hogy is van ez?

2022. dec. 9. 19:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
13%

Egészen sok van, csak nem divat hangoztatni. Gondolok itt arra, hogy:

-A kompenzációs pénzeket nem köthetik havonta változó feltételekhez

-Nem küldhet elfogult vizsgálókat politikai alapon egyik tagállamba sem

-Az EU létrejöttének a célja a gazdasági együttműködés és nem az ideológiai követelőzés

-Tökéletesen egyenrangú félnek (kéne) kezelnie minden tagállamot

-Nem mutathat kettős mércét az európai sajtótermékek felé

-Nem szabhat korlátokat belpolitikában egyetlen tagállamnak sem

Aki olvasta a szerződést, az megtalálja ezeket benne.

Csak halkan jegyzem meg, hogy Magyarország helyében az EU illetékes fejeseit már vagy hatszor nemzetközi bíróság elé citáltam volna.

2022. dec. 9. 23:40
 12/24 anonim ***** válasza:
79%

Akkor csatlakozni kéne az Ügyészséghez:) Ja ahhoz nem fűllik a foga a főnöknek mivel akkor kiderülne pár dolog...

Na ezért nem jelentgetőzik.Okfejtés kipipálva:)

Szívesen ha már neked nem megy a gondolkodás.Egyébként ez is egy kitétel az Ügyészséghez való csatlakozás ha már ennyire olvasod a szerződést:D

Én sem adnék egy fillért sem ennek a csűrhének és remélem nem is kapnak.Imádkozom érte ugyanis ne abból építkezzen már hanem a saját pénzén amit jócskán megemelt az árakkal egyetemben.Mennyi pénzt akar még?!

Mennyi bőrt akar még lehúzni akiről csak lehet?!

2022. dec. 10. 08:04
 13/24 A kérdező kommentje:

12

Az ügyészséghez csatlakozás választható, és nem csatlakotási feltétel, szóval butaságot írtál. A kedves ügyészség miért nem kutakodik pl a németországi korrupciós ügyekben? De maradjunk a kérdés lényegénél, és legközekebb kétszer is gondold át amit leírsz.

2022. dec. 10. 08:09
 14/24 anonim ***** válasza:
40%

Te is átgondolhatod:) A véleményed meg kutyát nem érdekli.Igenis csatlakozni kellene és jönne a pénz.Nem Németország a téma te térsz el a kérdéstől jó fidder módjára és nem én.Terelj csak és képzeld be magadnak hogy minden rendben és a vityuskád nem hibás semmiben:) Kábítjátok saját magatokat már évek óta és játszátok a keresztyént,hagyjuk is...

Na szia,kár pazarolni az időmet elvakult birkucikra...

2022. dec. 10. 08:27
 15/24 A kérdező kommentje:

14

Még mindig nem tudtál válaszolni a kérdésem lényegére. Az idén már ne erőlködj, jövőre talán olvasottabb leszel.

2022. dec. 10. 10:11
 16/24 anonim ***** válasza:

14

Mondjuk én sem értem, hogy miért nem tudod, hogy az ügyészséghez csatlakozás nem EU kötelesség mifelénk.A kérdező sem erre gondolt. Miért írtad?

2022. dec. 10. 10:25
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

"Nyilván küldenie kéne a megszavazott pénzeket"

Nyilván be kéne tartani az EU közös szabályait. Főleg, hogy a jogállamisági feltételhez kötést Orbán is megszavazta.

"Egy elég szánalmas és elfogult, hazugságokkal és csúsztatásokkal teli jelentés alapján lett megszavazva, tegyük hozzá."

Hát akkor könnyű lenne megcáfolni, nemde? Oh wait, hisz egyetlen pontot sem sikerült, még csak nem is próbálkoztak az EP vitán.

"törvények meg lettek szavazva"

Még a saját vállalásait sem teljesítette a kormány. Épp nemrég hangzott el egy kormányinfóban, hogy majd márciusban foglalkoznak a jogállamisággal kapcsolatos további módosításokkal. Bizonyára a 2/3, meg felhatalmazási törvény, és 1 óra alatt hatálybalépő rendeletek mellett ezt nehéz kivitelezni.

"A kedves ügyészség miért nem kutakodik pl a németországi korrupciós ügyekben?"

Te most komolyan azt hiszed, hogy senki mással nem foglalkoznak, csakis kizárólag ezzel az egy országgal?

2022. dec. 10. 10:42
 18/24 anonim ***** válasza:
23%

17

Azt ne mond, hogy az EU összes tagországában rendben van a jogállam, mert lefordulok a szék alá. A spanyolok mi a túróért kapnak pénzt, amikor lenyomták a katalánokat a fenébe? Jogállam... És akkor még azt hazudjátok, hogy ez nem egy ideológiai alapú foskupac ahová beléptünk, és nincs kettős mérce.

"Te most komolyan azt hiszed, hogy senki mással nem foglalkoznak, csakis kizárólag ezzel az egy országgal?"

Mutass egy nyugati országot, ahol visszatartanak pénzeket. A spanyolok mint írtam, megérdemelnének egy teljes zárolást a katalán helyzet miatt, de a németek is, mert ott meg bőven van példa korrupcióra.

Ha már EU-s kötelességekről van szó a kérdés szerint...

2022. dec. 10. 10:58
 19/24 anonim ***** válasza:
84%

"Azt ne mond, hogy az EU összes tagországában rendben van a jogállam"

Mégis hol látsz ilyen szöveget? Segítsek értelmezni amit írtam?

Attól, hogy máshol is gondok vannak, még a hazai helyzetet semmiben sem mentesíti.

Ha meg nem tetszik az EU, akkor várnak a keleti kánaánban. Lakosság túlnyomó része, még a fideszesek és mihazánkosok többsége is EU párti.

2022. dec. 10. 13:33
 20/24 anonim ***** válasza:
23%

19

Én meg azt kérdeztem, hogyha máshol is gondok vannak, akkor oda miért nem repül a 7-es cikk., vagy a forrásmegvonás?

De ha élsz-halsz a politikai alapú kettős mércéért, az EU pont neked való hely. Apropó, a népszavazáskor Nem-et húztam be. Az azóta történtek engem igazolnak.

2022. dec. 10. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!