A keresztények hogyan vélekednek a dinoszauruszokról, hiszen a Bibliában egy árva említés sincs róluk?
Buta 9-es, 5780 évvel ezelőtt trisé hónap elsején teremtette az embert isten a ZSIDÓK szerint😃. Előtte való napokon meg többit, ami van.
Hiába pontozzátok le a 6-os válaszomat. Jó, tudom, tudom goj vagyok 😂
17.
Pedig el kellene vetni, mert tele van vállalhatatlan jelenetekkel pl. apjukkal önként - szóval nem megerőszakolt vagy bedrogozott - lefekvő lányok, olyan jelenet ahol a gazda a szolgái védelmében felajánlja a női rokonait nemi erőszakra, Isten önmagára esküszik az egyik jelenetben és végig pszichopataként viselkedik.
Az újszövetség sokkal barátibb ilyen téren, igaz én vallásilag közelebb állok az unitáriusokhoz, mint a katolikusokhoz.
25.
Mondjuk az ateisták azon része sem különb akik a "csak az van amit érzékelünk és semmi más nem létezik, létezett, létezhet!" elv alapján képviselik ugyanazt a begyepesedett, dogmatikus gondolkodást, amelyet a sok-sok szentfazék.
Vannak vallásos emberek és vannak ateisták. Ez rendben, értem.
Amit nem értek, hogy mi a fene baja van azoknak az embereknek, akik nem bírják elviselni, hogy léteznek hívők. Számolatlanul írják ki ide a hasonló kérdéseket, kommentekben szidják-hordják a hívőket, különféle, sokszor gyermeteg érveléseket hoznak fel a vallási tanítások ellen, csak azt nem értem, MIÉRT. Mire jó ez, miért nem bírnak megférni azokkal, akiknek van hitük???
27.
Szerintem a többségnek nem a hittel van baja, hanem az egyházak lehúzó, mindenkitől pénzt kunyeráló, az embereket birkáknak tekintő rendszerével. Vagy a nyíltan üzleti szektákkal, mint a Hitgyüli vagy a szcientológusok.
Tarthatja magát a hit módját is ostobának, ezzel még gond sem lenne, szerintem is van közöttük meglepően bárgyú is (mormonok, amish közösségek), de mellé a viselkedésük amúgy szimpatikus, tetszik, hogy kiállnak az elveik mellett a mai "add el a lelkedet is, az úgyis ingyen volt neked!" világban.
Vagy a környezetükben valakivel - vagy valakikkel - van konfrontációjuk, akik vallásosak és idegesítőek. De mennyivel hatásosabb már egy az összes vallásost fikázni, mint mondjuk kiírni, hogy Zalavári Eszter katolikus, Niedermüller Jákob zsidó, Namilesz Teosztasz görögkatolikus és Geszimici Ajatollah muzulmán személyekkel van problémám a saját életemen belül és kivetítem az összes hívő emberre.
Tőlem még nem kunyerált pénzt az egyház.
A Szcientológia meg nem is egyház, hiába nevezik magukat annak. Az valóban egy üzleti vállalkozás. Ám az itteni vallásellenes kommentek nem a szcientológusokra irányulnak, hanem általában a történelmi egyházak felé. És nem gondolom, hogy valami személyes tapasztalatban gyökerezik, inkább valamiféle divat lett. Divat lett tagadni mindent, ami korábban érték volt. Divat lett tagadni mindent, aminek szabályrendszere van. Divat lett azt gondolni, mindenki azt csinál, amit akar, és senki ne merészeljen ebben korlátokat szabni. Föleg ne riogasson senki a tetteink következményeivel.
De főleg fontos azt hangsúlyozniuk, hogy nem vállalnak közösséget a jobboldali, konzervatív ideológiával, és butának beállítani azokat, akiknek viszont számítanak ezek az értékek. Mit keresne különben ez a kérdés a politika kategóriában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!