Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van helye a vallásnak a 21....

Van helye a vallásnak a 21. századi magyar politikában?

Figyelt kérdés

Szerintem a politikusok feladata az lenne, -ideális esetben- hogy képviseljék az egész társadalmat: minden kisebbséget és minden csoportot megkülönböztetések nélkül. Nem értem, hogy miért érzik szükségszerűnek egy vallási csoport kiemelését a politikában (kereszténység). Magyarország valamivel több mint fele tartozik valamilyen keresztény egyházba/felekezetbe. Ami azt jelenti, hogy ebben az országban léteznem még ateisták, zsidók, muszlimok stb. Nem érzem helyesnek, hogy minden nyilatkozatban, kiadványban, megnyilvánulásban helyet kap ez a vallási nézet. Én úgy gondolom, hogy egy államnak ilyen tekintetben neutrálisnak kellene lennie. Semmilyen vallási felekezetet nem kellene kiemelni és az értékrendjeit hirdetve kormányozni.

Csakhogy elkerüljük a félreértéseket én is hithű katolikus vagyok. Ennek ellenére úgy érzem, a vallásnak semmi keresnivalója nincsen a politikában. Főleg nem mint valami kifogás, hogy alátámasszák a gyűlőletpropagandát, amit folytatnak.

A felesleges, sértő kommentekre nem vagyok kiváncsi. A hasznos, elgondolkodtató válaszokat előre is megköszönöm.

2022. dec. 4. 02:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

10

Szerintem meg nem.Csak papíron magyar állampolgárok.

2022. dec. 4. 09:50
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

No most a Fidesznek semmi köze a kereszténységhez. Igazából a politikájukkal összességében jobban ártanak a kereszténységnek, mint amit az előző (mondjuk baloldali) kormány tett.

Ezzel együtt szintén hithű katolikusként nem igazán értek veled egyet. A katolikus szó egyetemest jelent. Egy valódi katolikus keresztény kormányzatba teljesen belefér a zsidók, muszlimok és egyéb vallásúak szabad vallásgyakorlata. Egy valódi keresztény kormányzat nem megosztó, hanem integráló. Ferenc pápával készült most egy nagyon jó interjú, a Magyar Kuríron megjelent. Ott fogalmazta ezt meg hasonlóan.

2022. dec. 4. 20:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Nincs.

A közéletből ki kellene szervezni a vallást és a hívőkre bízni, hogy legyen-e vallási közösség akármilyen szinten is az országban vagy sem.

Ugyancsak a hívőktől tenném azt is függővé, hogy milyen szinten lehet jelen egy vallás az országban, - mert csak az adományaikon, aktivitásukon múlna az, hogy milyen arányban lehet jelen a vallásuk az országon belül.

Sarkosnak tűnik, amit leírtam, de egy vallásos ember sem támogatja célzottan semmilyen hobbimat, - pedig én is benyújthatnám elvben az igényemet arra, hogy igenis támogassák azt, mert szerintem hasznos, szerintük viszont nem. És lényegében minden ember így tehetne a saját hóbortjainak tekintetében, - ami lássuk be, nem működne!

2022. dec. 5. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!