Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jelenlegi infláció, az...

A jelenlegi infláció, az árucikkek, szolgáltatások árának az egekbe emelkedése, hány évvel vetette vissza a terveidet, céljaidat?

Figyelt kérdés

2022. dec. 3. 14:54
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Nekem 6 évnyi munkám és megtakarításom értéke van nagyjából a 0-n. Bár ezt nem csak az infláció okozta, hanem az ingatlanárak folyamatos emelkedése. Ami jobban idegesít, az az, hogy idén tavasszal egész jó éves bónuszt kaptam, amiből autóvásárlást terveztem, de az infláció miatt elment megélhetésre. Azóta lejjebb adtam az életszínvonalamból, de nem tudom, hol tudom még meghúzni a nadrágszíjat, ha tovább növekednek az árak, márpedig hogy tovább súlyosbodik az infláció, abban nem kételkedem.
2022. dec. 3. 15:00
 2/7 A kérdező kommentje:

1-es köszi.

Erre gondoltam én is, hogy kuporgatok évek óta, én is tervezgettem egy autó cserét, ez most elúszni látszik a mostani árak mellett.

Nem tudni hol lesz a vége. 5 évet? 10 évet mentünk vissza?

2022. dec. 3. 15:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Pont idén akartam egy kis falusi nyaralót venni, de lehet hogy jobban járok, hogy nem vettem, mert télen még kamatozik is a pénz, és a ház árak is stagnálnak majd. Ilyen inflációnál az is nyereség, ha nem emelkednek. Fűteni nem akarok, csak nyárra kell, úgyhogy még akár olcsóbbak is lehetnek az ilyen házak.

Lehet, hogy egy-két évet várok még, meglátom, hogy alakul a piac. Még nem késtem el semmivel.

2022. dec. 3. 15:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A jegybanki alapkamat hirtelen megugrása okozott fejfájást. Egy rokonom meghalt és kiakartam vásárolni a többi örököst önerőből+hitelből, de több mint 1 évbe telt, mire elértünk a hagyatéki tárgyaláshoz, ami idő alatt megtízszereződött az alapkamat, szóval az önerőm hiteles részét nem szívesen vettem fel. Ezzel párhuzamosan az örökölt adósságok is kamatoztak szépen, ahogy az örököstársak is többet vártak el ezekben a "bizonytalan időkben".
2022. dec. 3. 15:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A házunkat szerencsére még időben vettük és csináltuk, de azért van még 1-2 nagyobb munka hátra. A teraszt akartuk jövőre burkoltatni és lefedni, de nem hiszem, hogy bele fog férni, pedig már nagyon visszavettünk az életszínvonalból.

Gondoltuk, beletesszük az adójóváíráskor kapott 1,4 milliót, meg gyűjtünk még hozzá, de nekünk is elszivárgott a fele ilyen-olyan dolgokra, amikre nem is gondoltunk volna.

2022. dec. 3. 18:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az volt a terv, hogy átképzem magam. Tanár végzettségem van és szakmát akartam tanulni. Viszont a szakmai orvosi vizsgálathoz kellett volna egy szemműtét, amit nem tudok megengedni most magamnak, mert az élelmiszerárak emelkedése elvitte az erre a célra félretett megtakarításomat. Pedig első körben az élelmiszerek minőségén és mennyiségén akartam spórolni.
2022. dec. 3. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
53%
kb. 50-nel.
2022. dec. 3. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!