A libsik miért óckodnak a külföldi bérrabtartás ellen,ha Dánia is alkalmazza ezt a módszert Koszovóban?
1. Kik azok a libsik?
2. Mi indokolja a bérrabtartás bevezetését?
Jó, alkalmazzák ezt Dániában. De ennyiből nem lehet megállapítani, hogy jó vagy rossz összességében ez a döntés. Ebből azt látom, hogy Dániában alkalmazzák.
Amúgy a kérdés a libsik fikázásán alapul, ráadásul a kérdező szerint mindenki libsi (negatív jelző ez manapság) aki MZP re szavazott. Ez ilyen fideszes logika igaz?
Megnéztem a videót.
Ne haragudj meg, de magasfokú tudatlanságról árulkodik, hogy te ezt szorgalmazod.
A rabok ilyen jellegű kezelése egészen biztosan kontraproduktív. Az elrettentő erő önmagában nem ér semmit, ha a börtönben csak szét szopatják az elítélteket. Bűnözés mindig lesz. A túlnyomó többségnek pár évet leülni így is elég elrettentő, a maradék meg túl buta ahhoz, hogy felfogja a súlyát. Őket a ruszki börtönök sem fognak eltántorítani semmitől.
Alapvetően a börtönöknek nem a megtorlás lenne a célja, hanem javító-nevelő intézményként kéne működniük, hogy a büntetés letöltése után a rabok váljanak a társadalom hasznos tagjaivá.
Ehhez jó körülmények kellenek, és közben akár megfelelő oktatás. A költségeket meg nem érdemes érvként felhozni, nyugodtan lehetne kötelezően dolgoztatni a rabokat.
Persze ha egy nyugatiasabb rendszert vezetnénk be, akkor sajnos nem tudnának a szadista szélsőjobbos elemek a cigányok szenvedésén élvezkedni, de szerintem ezt elengedni azért nem akkora áldozat egy jobb társadalomért.
Amúgy MZP-re szavaztam, és bár nem értek vele egyet, de elfogadom, hogy te libsinek titulálsz engem.
Az egyenlőség kedvéért akkor tekinthetek rád náciként?
#6 Teljesen pártatlan nézelődőként hagy szóljak bele ebbe a vitába.A "libsinek" inkább a vicceskedő "jobber" lehetne a párja, semmiképp nem a náci.
Elmagyarázom a különbséget.Az egyiket bünteti a törvény, a másikat meg nem.Tehát alapvetően nem szabad rásütni egy ártatlan emberre olyat, hogy egy bűnöző.
Ugye ha teszem azt valaki hazudik, akkor sem azt mondom rá, hogy egy gyilkos.
Ugyanígy a "libsikre" sem mondják azt, hogy kommunista, pedig ezen a logikán alapulva lehetne.
Nem bünteti a törvény a náci jellemet, de az ilyen vélemények terjesztését sem, csak az önkényuralmi jelképek nem megfelelő használatát és a holokauszt nyilvános tagadását. (Utóbbiban nem vagyok biztos, hogy ebben a formában tilos, de valahogy biztos.)
Nem muszáj elhinni amit írok, de a helyedben azért utánanéznék melyik országokban milyenek a börtön viszonyok és milyen a bűnözés az adott országban. Attól még, hogy szerinted a rabok kínzása a normális, még nem biztos, hogy a célnak megfelelő is. (Feltéve, hogy a cél a bűnözés visszaszorítása, és nem a társadalom lecsúszott részének a kínzása.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!