Nem antiszemitizmus! De hogyan lehet az, hogy a zsidók ennyire jóban vannak a Fidesszel (jobboldal)?
Mivel a Fidesz van hatalmon hozzájuk kell dörgölőzniük, ha érvényesíteni akarják az akarataikat.
Nekem furcsább, hogy van egy csomó fideszes kő kemény antiszemita, aki úgy csinál, mintha ez a jelenség nem is létezne.
#1 Meg az is furcsa, hogy csomó fideszes nem vesz tudomást a kőkemény antiszemita fideszesekről. :D
Egyébként az ortodox zsidók konzervatívok, ettől ortodoxok. A kevésbé vallásos zsidók körében nem tudom mennyire népszerű a kormánypárt, de gyanítom kevésbé.
"van egy csomó fideszes kő kemény antiszemita"
"csomó fideszes nem vesz tudomást a kőkemény antiszemita fideszesekről"
Egész pontosan kik ezek a kőkemény fideszes antiszemiták?
Miért olyan meglepő ez? 2002-ben egy Ron Werber nevű izraeli kampánytanácsadó (a szociknak dolgozott) kitalálta, hogy le kell nácizni, rasszistázni, antiszemitázni a Fideszt. Egy ideig működött is a riogatás, csak épp konkrétumokkal nem tudtak szolgálni. Sőt, az MSZP-s Zuschlag János (későbbi börtöntöltelék) nevéhez fűződik ennek az időszaknak a legnagyobb antiszemita botránya, amikor Zuschlag a Dunába lőtt zsidókon gúnyolódott. Aztán ott volt egy Pásztor Tibor nevű szoci, aki Deutsch Tamást a Fidesz 2-es számú dísz zsidójának nevezte. Aztán jött a nagy összellenzéki összeborulás, amikor Karácsony Gergely próbálta mentegetni a zsidó képviselőket listázni kívánó jobbikos Gyöngyösi Mártont, vagy amikor a Judapestező és tetűcsúszdázó jobbikos Bíró Lászlót indította az ellenzék Koncz Zsófia ellen. Ezzel szemben a Fidesznél ilyen botrányok soha nem voltak, Izraellel jobb a viszonyunk, mint valaha, Köves Slomó rabbi is nyíltan kiáll a Fidesz mellett és nem mellesleg ma Budapest a zsidóság számára biztonságosabb, mint Nyugat-Európa:
Mi oka lenne a magyarországi zsidóknak feladni ezt a kényelmes helyzetet és az antiszemita és bevándorláspárti ellenzéket támogatni?
Ha csak a megafonos fidesz által pénzelt netes véleményvezéreket nézed, ott is alacsonyan röpködnek az antiszemita elszólások. A "rottenbiller utcázás" rendszeresen visszatérő szófordulat náluk.
https://www.youtube.com/watch?v=ThPvX20kxiYP
Ő pl egy fanatikus orbán rajongó antiszemita. Elég sok ilyen van még.
"hogyan lehet az, hogy a zsidók ennyire jóban vannak a Fidesszel (jobboldal)?"
Én pl ortodox zsidó vagyok és egyáltalán nem vagyok jóban a Fidesszel. És ismerek nem keveset, aki szintén.
@13:22
Nyilván ez vezető zsidó személyekre vonatkozó, mint pl. Köves Slomóék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!