Hol van itt szegénység, amikor a 30 éven aluli fiatal nagykorú felnőttek átlagos megtakarítása 736 ezer forint (2022-es adat)?
30 év alatti fiatal vagyok.
Megtakarításom 5 és 10 millió Ft közötti összeg.
Nincs feleségem, gyerekem, ingatlanom, autóm, a szülői házban élek, nem fizetek semmiért, nem költök extrém kiadásokra. A fizetésem a nettó 200ezer Ft-ot sem éri el.
Ha nem lenne a családi ingatlan ahol lakhatok és magamat kéne eltartani, akkor hónapról hónapra élnék 0Ft megtakarítással.
Hát kb valahogy így.
Talán ebből a viccből megérted, mi az az átlag:
A kisunoka megkérdezi a nagypapát, mi az, hogy átlag. Nagyapi mond egy példát:
- Te 8 éves vagy, én 80, tehát ketten együtt 88 évesek vagyunk, vagyis átlagban 44 évesek, ami a legszebb férfikor. De dugni te se tudsz, meg én se!
Ez ugyan az a dilemma, mint amit havonta kiírnak hogy "milyen szegénység hát tele a bevásárlóközpont?!".
Ja, csak mikor látod hogy egy garnitúra téligumit hitelre vesznek meg...
Akkor ugye nincs is baj abszankciós inflációval. Vagy eddig nem arról volt szó hogx azok tönkreteszik az országot? Xd
Fideszes agyhalottak
Ez a kérdés tipikus példája a perspektíva miatti torzulásnak.
Amikor Vitya fizetése 5millióra emelkedett volt egy ilyen utca emberét megszólaltató videó ahol azt kérdezték az emberektől, hogy mennyi lenne az ideális fizetés szerintük egy miniszterelnöknek. Az egyik nő azt mondta, hogy nyilván magas fizetés kell nekik, szóval olyan havi 300, de valójában biztos kapnak vagy 500at. Ő havi 70ezerből kénytelen megélni.
Szóval egy olyan ember számára akinek alig van valamilye, a 300 meg az 500 soknak tűnik, miközben ennyiből jó, ha egy kauciót és az első havi bérleti díjat le tudod tenni.
Szóval gyanítom a kérdező tényleg szegény, ritkán lát egyben 700ezret. Ezért érzi azt, hogy ez egy nagy vagyon.
Kezded megint a hülyeséged?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
Te sem a legélesebb kés vagy a fiókban, ha azt hiszed, hogy ez nagy dolog.
736 ezer az minden, csak nem megtakarítás. Mire elég az manapság? 2 hónap átlagos megélhetésre max.
Bár persze megértem, hogy a minimálbéres fizetéseddel nagy összegnek tűnik, mert soha nem láttál még egyben ennyi pénzt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!