Mi az hogy nem kapunk pénzt az eutól?
12:15
A Fidelitas irodában most ez a feladat hogy itt kell trollkodni? Miért nem a Szerb meccset nézitek ?
“ 25 Kérlek magyarázd el a saját szavaiddal, hogy mit jelent a szuverenitás szó. 😃”
Hogy nem a “csúnya” nyugattól, hanem inkább az oroszoktól függenének mint 90 előtt
Röviden: nem, nem diktatúra.
Hosszabban: a sorozatos visszaélés a vétójoggal a bizonyítéka, hogy nem az.
Még hosszabban: azon agyaltam, hogy anti-lbtq propaganda, az ömlik, de lmbtq propagandával nem találkoztam. Biztos rossz helyen kerestem, bár elég nagy libernyák vagyok ahhoz, hogy megtaláljon. A kormányzati propaganda annál jobban, és eléggé kiakaszt, amikor a Bogyó és Babóca közben robban az ember (és gyermeke) arcába a legostobább fideszes hazugságkampány.
Van az EU-ban egy gentlemen's agreement, aminek nagyjából az a lényege, hogy igyekszünk kultúremberként viselkedni, a népfelség elve szent, és hogy együtt igyekszünk valamilyen jobb irányba. Ezért a gazdag nyugati országok irdatlan pénzeket öntenek az olyan országokra, mint amilyen Magyarország is, hogy ne önerőből kelljen felzárkózni. Ennek része a helyi vállalkozások támogatása, az infrastruktúrafejlesztés (és igen, mivel kirívóan rossz helyzetben vagyunk, a pedagógusok bérfejlesztése is!) és egy rakás egyéb dolog. Másik oldalon adott egy gazdag, hatalmas piac, ami immár nyitva áll a magyar vállalkozások számára is, hogy lefölözzék. A támogatások azért érkeznek, mert a nyitás kétoldalú, és mert a nyugati vállalkozók régebb óta játszák a kapitalizmus nevű játékot, fejlettebbek és jobban értenek hozzá.
Ehhez képest a Fidesz kitömte ezekkel a pénzekkel a saját strómanjait. Nos, az EU-nak ebből lett elege: hogy miközben demokratikus országok, alapvetően gazdasági társulása jött létre, egy kormány az EU-ból érkező támogatást egy olyan autoriter kormányzat kiépítésére költi, ami közel leválthatatlan, a másik részét pedig látványosan a sajátjainak osztja szét, sőt, ezt a működést nyíltan a lényegévé teszi.
A támogatást Magyaroszágnak szánták, nem a Fidesznek, nem a NER-nek, nem Mészárosnak, nem Tiborc-nak. Ehhez képest igen jelentős részét benyeli a Fidesz, miközben a civil szervezeteket például megfosztja a Norvég Alap visszatérítés nélkül járó milliárdjaitól, csak azért, hogy azokat lassan megfojtsa a források elvágásával.
Tizenkét éve rombolja a demokráciát és Magyarország nemzetközi megbecsülését a Fidesz. Pénzbőség idején könnyű volt efölött átlépni, most, válságos helyzetben már kínossá vált a Szovjetunióra és a hidegháborúra élénken emlékező közösségben egy tulajdonképpen nyíltan Putyin és oroszbarát, autoriter kormányzat korrupcióját számolatlanul tovább támogatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!