Orbán azért vett fel Nagy-Magyarországos sálat, mert erőszakkal vissza akarja szerezni ezeket a területeket?
Baromi gáz, hogy a nemzet szétlopója be akarja adni, hogy ő mekkora hazafi.
Az meg a másik, hogy már a múlt a nagy Magyarország, bár régen én is jöttem ezzel, igaz nem sálat vettem fel az ügyben.
Ez tudatos volt. Kizárt hogy ne tudta volna mi van a sálon, és annak milyen hatása lesz.
Az EU-val is így játszik csak nagyban. Elsőnek magára haragít másokat. Majd utána azon tud csámocsogni, hogy megint támadják a magyar embereket.
Neki a harc a lételeme. A retorikája meg hogy minket mindenki el akar taposni, de Ő megvéd minket. És ehhez először ellenségeket kell szerezni. Ellenséggyártásban pedig vérprofi.
Tudta Ő pontosan mit csinál:
Elsődleges haszon: A szittya magyarok elismerését vítvta ki a "nagymagyar" sállal.
Másodlagos haszon: Tudta hogy ebből balhé lesz, de a hívei előtt legalább eljátszhatta a harcost. Aki kiáll a magyarság az elvei mentén.
Azért szítja/provokálja a feszültséget kb. minden területen (főleg EU), mert amikor ezek nemtetszésüket nyilívánítják ki, akkor Orbán előveheti azt hogy "minket megint támadnak". És az látszik, hogy az állandóan "harcban" állunk hívószó, a vezető aki "megvéd" minket a vélt ellenségektől retorika, mekkora támogatást jelent neki.
Orbán itthon kb mindent eme retorika előnyére tud fordítani, amikor pl vitába keveredik az EU-val. Sőt azt hiszem ezért is megy szándékosan szembe az EU-val, hogy meglegyen az "támadás". Másrészt meg készíti elő, hogy az emberek örömmel fogadják a "végre" kilépést az EU-ból. De ez már egy másik történet :D
Úgyogy messze pont hogy nem a "béke" politikusa, hanem a balhé szításának politikusa. Kőkeményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!