23.1 fok volt a Parlamentben, míg a gyerekeket a 18 fokos iskolákba ültetik. Mennyire undorító, legalja kormány a fidesz?
Miért nyalja Orbán a ruszkik pics.áját ha gáz sincsen amivel fűteni lehet?
Vagy eu pénzt intézzen vagy gázt de lehetőleg mind a kettőt!
Ha egyiket sem tud szerezni akkor minek tartjuk őket ??
Kérdező
Az iskolákban nem lehet pontosan szabályozni a fűtést, hatalmas épületek és a tantermeket is folyamatosan szellőztetik.
A pandémia alatt elvárás volt, hogy a lehető legtovább nyitva legyenek az ablakok - még hidegben is, vagy gyakoriak legyenek a szellőztetések. Szinte úgy vittük végig a telet, hogy állandóan nyitva voltak az ablakok a termekben. A gyerekek nem fáztak, nem voltak ettől betegek.
Most nem kell állandóan nyitott ablaknál lenni, lehet lejjebb venni a fűtést.
Az előbb a kérdés miatt megnéztem az épületben a hőmérsékletet több helyen - korábban engem kért meg az igazgató hogy időnként ellenőrizzem, nekem van hozzá hőmérőm. Nálunk 2-es fokozatra kellett állítani a radiátorokat a 6-ból, ennyi a szabályozási lehetőség, és így van 20-21°C mindenhol, miközben most is állandó a szünetekben a szellőztetés, a bejáraton ki be mennek, sokat mozog a levegő. Az ablakok közvetlen közelében mértem csak 19°C-t, az tényleg hűvös volt. De sok diákom pólóban ül az órákon nehezen lehet elérni náluk azt ami máskor is pont ilyen fontos lenne, hogy ne csak póló+vastag kabát legyen az öltözékük, hanem hordjanak kardigánt, pulóvert IS. Akkor nem fáznak kabát nélkül.
Az előírás az iskolák hőmérsékletéről nem azt jelenti, hogy tényleg 18°C-ban ülnek a diákok, hanem hogy nem olyan erővel megy a fűtés ahogy szokott és közben kitárják az ablakokat mert melegük van. Most odafigyelnek arra, hogy lehetőleg kevesebbet kelljen fűteni, világítani. De nem ülünk hidegben, sötétben.
15.
". A gyerekek nem fáztak, nem voltak ettől betegek."
Miért hazudsz??!
#16 Nem hazudok. Itt voltam egész télen, a gyerekek nem fáztak, nem lettek attól betegek, hogy gyakran kellett szellőztetni tavaly télen meg sokszor kellett nyitott ablakot tartani óra alatt is télen. Nem volt hideg, csak gőzerővel ment a fűtés.
Most is maguktól nyitják az ablakot. Számtalan vitám van a diákokkal, hogy ne az ablakot nyissa feleslegesen, hanem vegye le a pulóverét ha melege van - vagy ahogy írtam is, ne kabátban akarjon ülni az órán, hanem hozzon pulóvert, mert egy szál pólóban, januárban szerintem természetes hogy fázik az ember ha 40 percet kell egy helyben ülnie egy tanteremben.
17.
Az Én gyerekeim pedig fáztak úgyhogy nem kell a propaganda!
#18 Neked 2 gyereked van én meg közel 250-t tanítok.
Minden télen van pár aki fázik akkor is amikor a többiekről folyik a víz a melegben, és mindig van pár akinek akkor is melege van ha egy pólóban ül és a többiek mind fáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!