Akkor most Lengyelországot (NATO tagállamot) megtámadta Oroszország? Mennyire fog eszkalálódni ez a dolog?
Ha ezt nagyon a mellükre szívják a lengyelek, akkor azt mi is nagyon megszívhatjuk, mert mi is a NATO buffer zónájához tartozunk. Nyugaton sosem lesz háború, ott béke és jólét lesz, de mi kelet-európai golyófogók az életünkkel is fizethetünk érte.
És ami még egy aggasztó tényező: Orbán már össze is hívta a Honvédelmi Tanácsot. Elképzelhető, hogy eljött a pont, amikor már bármelyik nap bevezethetik a hadiállapotot nálunk és elkezdődik a hadköteles lakosság besorozása? (Amit ugye a legújabb törvénymódosítás szerint ha megtagadsz, akkor 5-10 év börtön, ami még mindig jobb mint 20 ólom golyó a fejedben)
Ukrán rakéta volt,már én is olvastam.
Olcsó ukrán provokáció.
Szerintem, csak szerintem, ilyenre láttunk már példát, hogy eltévedt a háborúban egy-egy bomba.Ugye ilyen akkor is volt, mikor az USA bombázta Szerbiát, meg a háború elején a horvátoknál csapódott be az ukrán drón(vagy mi volt az).Azokból sem lett ügy.
Itt az a kérdés, hogy az USA akar-e ebből ügyet csinálni.Mert ha a lengyelek saját szakállukra beszállnak a háborúba, a NATO-nak nincs kötelezettsége támogatni a támadó lengyeleket.Ha az USA azt mondja, hogy menjetek lengyelek, támogatunk, akkor más a helyzet.
Aztán az is lehetséges verzió, hogy a lengyeleket is besz*patja az USA, mint az ukránokat.Tehát felbujtják őket a háborúra, aztán szarban hagyják őket.Ez nagyon szomorú lenne.
Ez attól függ hogy Lengyelország és a NATO hogy értékeli az esetet, hogy balesetnek vagy szándékos támadásnak. Ha támadásnak lehet esetlen valami hasonló kisebb válaszlépés de komolyabb összecsapás nem valószínű.
Anno a 80-as években volt egy olyan incidens hogy a Földközi-tenger felett (nemzetközi légtérben) járőröző amerikai gépre a líbiaiak rálőttek egy-két rakétát. Válaszul a tengerfenékre küldtek két líbiai hadihajót és annyiba maradt a konfliktus.
1-es
A helyzet komolynak látszik, a befektetők egyből reagáltak rá durván:
Egy műszaki hiba miatt tartok tőle, hogy nem szaladna mindenki a tőzsdére menteni a pénzét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!