Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akkor most Lengyelországot...

Akkor most Lengyelországot (NATO tagállamot) megtámadta Oroszország? Mennyire fog eszkalálódni ez a dolog?

Figyelt kérdés

Ha ezt nagyon a mellükre szívják a lengyelek, akkor azt mi is nagyon megszívhatjuk, mert mi is a NATO buffer zónájához tartozunk. Nyugaton sosem lesz háború, ott béke és jólét lesz, de mi kelet-európai golyófogók az életünkkel is fizethetünk érte.

És ami még egy aggasztó tényező: Orbán már össze is hívta a Honvédelmi Tanácsot. Elképzelhető, hogy eljött a pont, amikor már bármelyik nap bevezethetik a hadiállapotot nálunk és elkezdődik a hadköteles lakosság besorozása? (Amit ugye a legújabb törvénymódosítás szerint ha megtagadsz, akkor 5-10 év börtön, ami még mindig jobb mint 20 ólom golyó a fejedben)

2022. nov. 15. 21:02
1 2 3
 1/22 árokpart ***** válasza:
35%
Nem támadta meg, mert a legfrissebb hírek szerint nem orosz, hanem ukrán rakétának a maradványai. Ez lehet műszaki hiba is.
2022. nov. 15. 21:06
 2/22 anonim ***** válasza:
43%

Ukrán rakéta volt,már én is olvastam.

Olcsó ukrán provokáció.

2022. nov. 15. 21:07
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, csak szerintem, ilyenre láttunk már példát, hogy eltévedt a háborúban egy-egy bomba.Ugye ilyen akkor is volt, mikor az USA bombázta Szerbiát, meg a háború elején a horvátoknál csapódott be az ukrán drón(vagy mi volt az).Azokból sem lett ügy.

Itt az a kérdés, hogy az USA akar-e ebből ügyet csinálni.Mert ha a lengyelek saját szakállukra beszállnak a háborúba, a NATO-nak nincs kötelezettsége támogatni a támadó lengyeleket.Ha az USA azt mondja, hogy menjetek lengyelek, támogatunk, akkor más a helyzet.

Aztán az is lehetséges verzió, hogy a lengyeleket is besz*patja az USA, mint az ukránokat.Tehát felbujtják őket a háborúra, aztán szarban hagyják őket.Ez nagyon szomorú lenne.

2022. nov. 15. 21:09
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ hogy Lengyelország és a NATO hogy értékeli az esetet, hogy balesetnek vagy szándékos támadásnak. Ha támadásnak lehet esetlen valami hasonló kisebb válaszlépés de komolyabb összecsapás nem valószínű.

Anno a 80-as években volt egy olyan incidens hogy a Földközi-tenger felett (nemzetközi légtérben) járőröző amerikai gépre a líbiaiak rálőttek egy-két rakétát. Válaszul a tengerfenékre küldtek két líbiai hadihajót és annyiba maradt a konfliktus.

2022. nov. 15. 21:10
 5/22 A kérdező kommentje:

1-es

A helyzet komolynak látszik, a befektetők egyből reagáltak rá durván:

[link]

Egy műszaki hiba miatt tartok tőle, hogy nem szaladna mindenki a tőzsdére menteni a pénzét.

2022. nov. 15. 21:13
 6/22 anonim ***** válasza:
26%
3 Az ukránokat támadták meg, az usa pedig küldi nekik a fegyvereket
2022. nov. 15. 21:15
 7/22 anonim ***** válasza:
97%
Tudtok friss linket küldeni erről, hogy nem orosz rakéta volt, hanem ukrán? Lehet, hogy én vagyok béna, de nem találok róla semmit.
2022. nov. 15. 21:18
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
#7 Nincs erről semmilyen friss és hiteles link. Bármilyen rakéta is volt megsemmisült, nem tudják róla azonnal megállapítani hogy melyik oldalé volt.
2022. nov. 15. 21:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
#8 Én is így gondolom, csak itt annyira tényként kezelik, kíváncsi voltam, hogy mégis mire alapozzák
2022. nov. 15. 21:23
 10/22 árokpart ***** válasza:
100%
7-es Portfolio. hu-n. Egy lengyel újságíró szerint ukrán rakéta volt.
2022. nov. 15. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!