Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek normális dolog,...

Szerintetek normális dolog, hogy 800.000 forinttal megemelik Matolcsy György fizetését?

Figyelt kérdés

Az az "unortodox" (prociklikus) gazdaságpolitika, amit Matolcsy György és Varga Mihály folytatott, mélypontra juttatta Magyarországot. Ma ott tartunk, hogy:

- Szűkösek a devizatartalékaink (és abból is el kellett venni a forint zuhanásának lassításához).

- a forint lett a legolcsóbb toalettpapír Európában

- a szomszédainkhoz képest is óriási infláció van

- kamatemelések sújtják a lakosságot (az infláció lassítása érdekében)

- nem jönnek az EU-s pénzek, óriási összeg hiányzik az államkasszából

- nincs pénz tanárok béremelésére, jóformán semmire

- gazdasági válság van kibontakozóban és nincsenek elégséges tartalékaink

És EZEK UTÁN MEGJUTALMAZZÁK EZEKET AZ EMBEREKET? Amikor egy egész ország szenved, spórol és szűkölködik???

Magyarország jelenlegi gazdasági állapotáért, Orbán Viktor mellett, három ember felelős a leginkább: Matolcsy György, Varga Mihály és Szijjártó Péter.

Miattuk szakadt be a forint, miattuk nincsenek megfelelő tartalékaink (soha nem látott gazdasági növekedés és kedvező konjunktúra évei után - amiben viszont b..tak rá tartalékokat képezni!).

Miattuk nem jönnek EU-s támogatások, miattuk van rekordinfláció.

És miattuk sújtanak sokkal jobban minket mint szomszédainkat a háború következményei is.

Tényleg megérdemlik ezek az emberek PONT MOST a fizetésemelést????

2022. nov. 14. 12:32
A kérdező szavazást indított:
Igen, Matolcsy György megérdemli a fizetésemelést válságban is - remek munkát végzett gazdasági miniszterként és jegybankelnökként: szárnyalunk!)
Nem érdemel fizetésemelést, különösen akkor, amikor egy egész ország nehéz helyzetben van és túlélni próbál.
27 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
3%
Igen. Mert pl ez fizetésemelést jelent más minisztériumi dolgozónak is. + Meg kell fizetni, hogy ne kényszerűljön más érdekek képviseletére.
2022. nov. 14. 12:34
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Azt hogy megérdemli-e nem tudom. Azt viszont abszolút nem értem, hogy egyáltalán miért kell még emelni, mikor így is sokszorosát keresi mint egy átlag polgár. Mire nem elég neki a mostani? Illetve a kollégáinak, akik fizetése az övétöl függ?
2022. nov. 14. 12:36
 3/12 anonim ***** válasza:
2%
Muszáj megfizetni. Fontos nemzetgazdaságilag fő pozíciót tőlt be. Fontos döntéseket hoz és hogy más nyugati üzleti körök pl sorosék ne vehessék meg, ezért meg kell fizetni. Ez van. Te csak kapálod a földet vagy írsz pár béna progit, de az ő tevékenysége fontos egy ország életében
2022. nov. 14. 12:38
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Meg kell fizetni Matolcsyt különben felmondana.

:)

2022. nov. 14. 12:38
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Persze, a népnek ételre sincs pénze de ő megérdemli hogy 6 hónap helyett 5 hónap alatt vegyen lakást.
2022. nov. 14. 12:40
 6/12 anonim ***** válasza:
56%

Nem monfegy Nektek ostoba népségnek?

Ha 10 millióval emelnék, és azon felül azt mondanák Nektek, hogy még 100.000 -et kell utalnotok minden hónapba, még azt is megtennétek.....

Azért mert buta, és ostoba szánni való a magyar.

És igen, tegyék is meg....

2022. nov. 14. 12:49
 7/12 A kérdező kommentje:

Azért az elgondolkodtató, hogy még a fideszesek is korrupt, megvásárolható embereknek gondolják a politikai táboruk prominenseit - akik pénzért bármikor átpártolnának Soros Györgyhöz (le kell fizetni őket, hogy a Fideszt szolgálják)...

Szerintem amúgy örülnötök kellene, ha Matolcsi átállna Gyuri bácsihoz. Tuti az öreget is csődbe vinné, mint az országot.

2022. nov. 14. 13:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Persze hogy normális, ezt akarták az emberek, ahogy normális a mostani elszállt árak, meg rezsi stb. Nemtudom sajnálni azokat a magyarokat akik rájuk szavaztak, megérdemelnek mindent amit kapnak, már csak az kéne még, hogy a kormány az összes ellenzéki szavazó rezsijét is velük fizetesse meg, úgy lenne csak méginkább igazi, hogy azokba rúgnak bele akik megválasztották őket, és hát annyira én se bánnám ha helyettem fizetné a sok Fidesz szavazó.
2022. nov. 14. 14:37
 9/12 A kérdező kommentje:

8-as, ezt az érvelést sok ellenzékitől hallom, de szerintem magatokat áltatjátok. Valójában pont az ellenzékiek adóján él az egész ország és a rezsim.

A fidesznek még a leggazdagabb oligrchái is közpénzből kistafírozott, állami tenderekből és meghívásos pályázatokból kitömött "vállalkozások" vezetői.

És honnan jön az a rengeteg adó? Hát nem Mátészalkáról és nem is a láncszavaztatott közmunkás-falvakból!

Budapest, Pécs, Szeged, Miskolc, stb. zömmel ellenzéki polgársága dolgozik mint a hülye és adózik, mint a veszett - az ellenzékiektől beszedett adóból meg a rezsim zsebrevágja az javát és kiosztja alamizsnának az apraját a közmunkásainak, állami alkalmazottainak, az agymosott nyuggereinek, vásárol belőle szavazatot.

Hiába gondolod, hogy a fideszesek szívnak most - ők még így is ingyenélők, legfennebb kicsit kevesebb jut nekik, mert most be kell érjék a mi adónkkal (az EU-polgárokét épp nem tudják szétlopni és felélni, mert azok megelégelték a vérszívásukat).

Szóval te csak ne örülj: te fizeted! Matolcsy 800 ezer forintját is, a fideszes ingyenélőket is, a stadionokat is, mindent!

A fidesz 3 milliós táborának jó, ha az egyharmada adófizető polgár...

2022. nov. 14. 15:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Én biztos nem fizetem mert már nyár óta nem dolgozok, építőiparban dolgoztam haveromnál elég jól kerestem, félretett pénzem is van, szóval olyan szinten nem izgat az ország helyzete ahogy van. A legtöbb barátom akik szintén ellenzékiek vagy külföldön dolgozik valaki nem ide adózik, vagy elég jó munkahelye van stb. Szóval nem nem áltatom én magam korszerű házban lakok, okosan beosztom a pénzt, viszont a sok Fidesz birka vidéken az szív szépen az árak miatt.
2022. nov. 14. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!