Melyik Mi hazánkos javaslatot tudnád inkább elfogadni?
Önfenntartó börtönöket!
Elég abból, hogy a bűnözők megélhetését a többségi társadalom fizeti!
#5 Nem tudsz önfenntartó börtönöket csinálni.
A rabok most is dolgoznak és ebből levonnak az ellátásukért cserébe.
Azonban még az sem egyszerű, hogy szabadlábon annyit keressen az ember normálisan, rendesen dolgozva, hogy biztosítani tudja a megélhetését. A raboknak azonban különleges lakóhelye van - a börtön - aminek megépítése hatalmas költség, a fenntartása is ennek megfelelően és rengeteg embert is meg kell fizetni akik őket őrzik, képezik, ellátják.
Az "önfenntartó börtön" csak akkor létezhet ha annak van tulajdonosa, aki a profitot megtermelteti a rabokkal. Onnantól pedig kikerült az állam kezéből és máris elveszti a lényegét, hogy a társadalom döntése alapján a társadalom által (képviselők, parlament) meghozott törvények szerint tölti a büntetését.
Ha lenne szigetünk ahol ki lehetne őket tenni, hogy termeljék meg az ételüket stb. még akkor is kellene fizetni a felügyeletükkel megbízottakat.
Szerintem már éppen elég filmet csináltak a témáról az amerikaiak ahhoz, hogy mindenki felfogja mennyire nem kivitelezhető ez a valóságban anélkül, hogy ne lenne még nagyobb bűncselekmény az eredménye, mint az amit elkövettek akik oda bekerültek.
Olyat simán lehetne csinálni, ami van más országban is, nem tudom hol, hogy, a családjának kell a rabot eltartani.Ha nem tartja el a rabot, nem kap ellátást.
Itt én annyit változtatnék rajta, hogy liberálisabb szellemű legyen a dolog, hogy meg kellene erről kérdezni a rab családját és megvizsgálni a rab anyagi helyzetét.Ha telik rá nekik és elvállalják, hogy a család tartja el vagy a kinti vagyonából él a rab, akkor ha szeretné vállalja el.Ha nem szeretné, akkor automatikusan legyen munkavállalási kötelezettsége.Ha dolgozni sem akar, akkor duplázzák meg a letöltendő büntetését.
"dolgoznak"...
Varrogatnak meg ilyenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!