Mit gondoltok arról,hogy a magyar diákok több, mint fele kivan téve iskolai bántalmazásoknak?
Azért ez nagyon szomorú.
Azért itt derül ki,hogy a pedagógusoknál nem csak a pénzzel van a probléma, hanem az emberanyaggal is.
Az ilyen problémák megoldása pont a pedagógusok dolga.
Én elszenvedője nem, de külső szemlélője voltam ilyesminek.A tanárok kvázi csak a vállukat rángatták.
Aztán megy a csodálkozás,hogy ezekből a gyerekekből vagy pszichopata vagy pedig drogfüggő, alkoholista lesz.
Ilyenkor kellene a kedves pedagógusoknak magukba nézni és elsüllyedni szégyenükben.
Meglettek védve az LMBTQ-tól?! Meg!
Örüljenek neki, hálátlan fattyak...
Hááááááááát igen
Egyrészt emiatt én nem törnék tisztán a pedagógusok feje fölöt tpálcát. Nincs eszköz a kezükben. Ugye volt arra is példa, hogy egy tanár lefogott egy gyereket, aki ütötte-verte a társát, és másnap a tanárt rúgták ki, mert "fizikai erőszakot alkalmazott". Konkrétan megfogta a gyerek kezét, ennyi törétnt.
Iskolapszichológusok konkrétan nincsenek. Illetve hát többszáz gyerek jut egyetlen pszichológusra, ami kb egynelő a 0-val.
Vannak iskolaőrök, amit láthatunk mennyire effektív. Semennyire.
Ezért is kell támogatni a pedagógusok törekvéseit. Ők az oktatás minőségének javításáért küzdenek. Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor csak egyre több ilyen eset lesz.
6.
Nem értek egyet.
A tanári társadalom elkezdett prüszkölni anno már annak a gondolatától is,hogy minőségbiztosítás lesz bevezetve az oktatásban.Nyilván, nem alaptalanul, nagyon sokuk alkalmatlan, rosszul dolgozik vagy sehogy.
Idézek a cikkből:
"az iskolai közösség más tagjai, esetenként a tanárok is részt vesznek a bántalmazásban (21 százalék)."
Ez megint micsoda?
És mivel nem értesz egyet?
A pedagógusok célja, hogy jobb legyen az oktatás. Ez pl többek között azt is jelenti, hogy a rossz tanárokat el lehessen távolítani a helyükről. Mert jelenleg - utánpótlás hiányában - nem ezt nem tudják megtenni az intézmények.
Érted, ha jön egy kritika a szülők részéről, hogy XY tanárnő egy világi gyökér aki bántja a gyereket, akkor a logikus lépés, hgoy a ziskola eltávolítsa ezt a tanárt. De amíg nem tud senkit sem a helyére felvenni, addig nem fogja ezt megtenni, mert a semminél még a rossz tanár is jobb. Ha nincs ló, jó a szamár is, ugyeábr.
Vannak rossz tanárok. Csináljuk hát olyanra a rendszert, hogy ezeket eltávolíthassuk.
"Azért itt derül ki,hogy a pedagógusoknál nem csak a pénzzel van a probléma, hanem az emberanyaggal is."
Igen, sajnos. Én is tanítottam egy ideig és sajnos ez egy olyan kérdés, amivel a tanárok nagy többsége nem tud mit kezdeni. Csak idomítanak, de nem nevelnek.
Ha pl. az iskolai erőszak ellen, a tanárok eszköztelensége ellen és egy átláthatóbb gyermekvédelmi rendszermellett lenne demonstráció, akkor én is kimennék. De ezeket a törekvéseket alig hangoztatják, csak a sírás, hogy "jajj, sokat kell dolgozni/ jajj, sokat kell tanulni"....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!