Aki ársapkás terméket vásáról, az másokon élősködik ?
Figyelt kérdés
Mindenki tudja, hogy az üzletek az ársapkás termékek veszteségét a többi termék árának megemelésével kompenzálják. Tehát aki ilyen terméket vesz, az részben szerintem másokkal fizeteti ki vásárlását. Nem kéne úgy általában tiltakozni az ársapkák ellen, hogy ne növelje a többi termék árát ?2022. nov. 8. 22:54
1/8 Revolúcióbiológus válasza:
Igen, ha nincs autód, hanem biciklivel jársz akkor a te adódból fizetik azt, hogy a szomszédod 480-ért tankolhasson.
2/8 anonim válasza:
Azért nem fogok nem csirkemellet venni edzéshez, hogy te megnyugodj az ársapkád miatt. Ha annyira zavar valakit miért a Fideszt választotta meg.
3/8 anonim válasza:
Vennék én, de sosincs, üresek a polcok, a pult is.
4/8 anonim válasza:
Nem, hisz bárki egyformán vásárolhat ezekből a termékekből. Élősködés az lenne, ha eleve csak bizonyos emberekbek járna ez.
5/8 anonim válasza:
A megkeresett pénzem felét beadom a közösbe. Semmi élősködés nincs azon, ha ebből a közösből visszafolyik hozzám valami még akkor sem, ha nem értek vele egyet, hogy ez a legjobb módja, hogy felhasználjuk ezt a pénzt. Ez ugyan olyan, mint a családtámogatások. Nem értek egyet a babaváróval, de felveszem, mert ez a racionális viselkedés az egyén szintjén, hiszen ha nem veszem fel, attól még nem fogják arra költeni ezt a pénzt, amire szerintem kéne.
6/8 anonim válasza:
Majd ha megnyerem a lottót akkor megveszem amit szeretnék, addig meg bocs, hogy a fizetést be kell osztani és ha egyszer csak az olcsóbb fér bele ami mondjuk pont ársapkás akkor azt veszem.
Vagy ha fizeted helyettem akkor veszek szívesen mást is.
7/8 anonim válasza:
Kérdező, ez valójában burkolt adóemelés, hiszen az ársapkás dolgokat ki kell fizetni másban, szóval azok, akik nem csak ársapkást vesznek többet adóznak emiatt.
A kormánynak ez jó, mert az egyszerű emberek hálásak a kormánynak, és haragszanak a boltokra az árakért, nem látják át azt, hogy kifizetik minden másban azt, amit az ársapkán megspórolnak.
8/8 anonim válasza:
Arról nem a magyar vásárlók tehetnek, hogy a kormány mire tesz ársapkát, Ha te imádod az egyik sört és arra kerülne ársapka, élősködő lennél ha továbbra is azt innád?:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!