A trianoni szerződésben elcsatolt területeket vissza kellene szereznünk?
Kérdező, azokon a területeken, most is magyar állampolgárok élnek a kettős állampolgárságnak köszönhetően! Megvan a lehetőségük arra, hogy életvitelszerűen hazaköltözzenek, erre minden joguk megvan! Azok, akik ennek ellenére mégsem teszik, gyakorlatilag erőszakkal szakitanál el arról a földről, ahol élni szeretnének!
A kettős állampolgárság teljesértékű állampolgárságot ad a székelyektől, a kárpátaljai magyarokon át, mindenkinek, aki magyarnak érzi magát, megvan a lehetőségük, hogy itt éljenek már ma is!
" Borsodban elég sok településen már többségben vannak a cigányok. Akkor adjuk oda nekik és legyen Cigányia?"
Nem kell odaadni, teleszülik és belakják a területet, így praktikusan az övék lesz ezáltal, a csökkenő magyar népességgel a cigányok aránya egyre nő a lakosságban.
"5; Borsodban elég sok településen már többségben vannak a cigányok. Akkor adjuk oda nekik és legyen Cigányia?"
Költözz oda, és népesítsd be árjamagyarokkal!
1. "az elcsatolt területek többségén alig van már magyar"
És? Neked csak attól magyar egy terület, mert magyar nemzetiségűek élnek rajta?
Amúgy meg az az "alig" is még kb. 3-4 milliónyi magyar embert jelent, főleg a határ mentén és Székelyföldön. Akkor meg mi az akadálya legalább az 1941-es határállapotok visszaállításának? Ja, hogy a mi kishitűségünk, belenyugvásunk és cinkos hallgatásunk? Ilyen lelkülettel meg ne csodálkozzunk azon, hogy a maradék ország sem akar valamiért soha felvirágozni.
2. "az EU tagságunk egyik hallgatólagos célja az volt, hogy átvitt mód, de visszakapjuk az egykori területeinket, ha ez nem lett volna elég a kettős állampolgárság, még rá is tett erre egy lapáttal."
Az EU-tagsággal, mint gyógyírral Trianonra, kitörölhetjük a...
Ettől még ugyanúgy román, szlovák, ukrán, szerb, stb. uralom van odaát, annak minden vonzatával: asszimiláció, magyar emlékek rongálása, magyarellenes törvények, stb.
Régen én is azt hittem, hogy majd az EU-tagság segít, de ez csupán ábránd. Ha valóban segítene, akkor az anyaországihoz számítódna az elszakított magyarság, és így pl. 13-14 millió fő alapján kapnánk a képviselői helyeket az EP-ben, aztán a magyar lenne újra a hivatalos neve a magyar többségű, határon túli településeknek (pl. Székelyudvarhely Odorheiu-Secuiesc helyett), de nem így van. Pedig ennek kellene történnie "Európa országban", ahol tényleg nem számítanak a belhatárok.
#11.: "A kettős állampolgárság teljesértékű állampolgárságot ad a székelyektől, a kárpátaljai magyarokon át, mindenkinek, aki magyarnak érzi magát, megvan a lehetőségük, hogy itt éljenek már ma is!"
Ja, jöjjenek ide, ahol kiutálják őket, mondván: "minek jött ide ez a román".
Ennyit a magyar összefogásról és szolidaritásról. Hogy a saját érdekek bátor képviseletéről nemzetközi szinten már ne is szóljunk.
Persze, hogy vissza kellene, és a többségét már régen visszaszerezhettük volna, ha így állunk hozzá. Ha nem támadjuk meg a SZU-t, vagy átállunk, mint a románok... Ha 92-ben benyújtjuk az igényünket Felvidékre, Kárpátaljára, ha bekapcsolódunk a délszláv háborúba... Ha a székelyek fegyveres ellenállásba kezdenek.
Ha lemondunk a céljainkról, akkor azok elvesztek. A románok, szlovákok, szerbek, horvátok, lengyelek, ukránok, finnek, írek, stb. sohasem mondtak le a céljaikról, és egy pillanat alatt léptek több évszázados várakozás után.
15-ös, ezt azokon kérd számon, akik szokás szerint társadalmi egyeztetés nélkül hoztak meg ilyen döntéseket! Nem én alkottam a törvényt, ne rajtam kérd ezt számon légyszives!
Nekem személy szerint egyetlen egy problémám van a kettős állampolgársággal, én csak annak adnék szavazati jogot, aki igazoltan itt élt, dolgozott és adózott legalább 8 évig, de ez már a személyes preferenciám.
Ettől függetlenül a lehetőség adott nekik, hogy itt éljenek, ha akarnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!