Szerintetek normális dolog ez?
Egy nemzetközi lakberendezési áruházlánc(világon 4-5 legnagyobb) egyik magyarországi üzletében dolgozom,a forgalmazott termékeinken 80-2000%-ig terjedő haszonkulcs van! pl: van olyan irodaszák amely akcióban 30.000 forint, ilyen kategóriájú széket a piacon sehol nem lehet ennyiért megkapni a beszerzési ára 5.400Ft, Matrac csúcskategóriás 15 év garanciával 150.000 Ft akciósan beszerzési ára 41.000 Ft, pléd akciósan 2500 Ft nagyon jó minőség viszik mint a cukrot beszerzési ára 250 Ft stb. stb! Átlag haszon kulcs kb 500-600%!
Minap rendeltünk egy kamion árut, 18 raklap nagy része bútor a beszerzési ára ennek az árumennyiségnek alig 420.000 Ft volt!
Ha ezeket figyelembe vesszük micsoda irdatlan hasznot zsebel be ez a multinacionális vállat!
Persze sok kiadás van még bérek, bérleti díjjak stb.
De ez akkor is elfogadhatatlan!
Szerintem a többi multi vállalat sem dolgozhat ennél kisebb haszonnal!
Engem meg 84.000 Ft-ért alkalmaznak és jön a tetves politika meg a bankok meg a multik meg az egész rohadt média azzal hogy válság van meg kevés a bevétel!
"csak a jó öreg politikus bűnözőink elteszik a hasznot!"
Ez szerintem a kisebbik probléma (sajnos, mert ez sem olyan kicsi). Inkább a szakértelem hiánya (jobban fogalmazva, hülyéket ültetnek oda) az ami kinyírja ezeket az állami vállalatokat. A FÉG fegyvergyár is az innováció hiányából döglött be, egyszerűen nem kellettek senkinek azok az 50-es évek technológiai szintjén lévő szarok. Hasonló dolgok történtek. A BKV-nál, MÁV-nál is olyan emberek a főnökök akik villamost/vonatot max. messziről láttak.
Hát köszönöm kedves barátaim a válaszokat!
Akkor nem aggódok úgy látom ez a normális dolog úgy hogy az országunk a legjobb irányba halad:):)
Jó vásárlást mindenkinek, én is vásárolok a 84 ezerből:)!
mindent annyiért lehet eladni amennyiért megveszik
ha egy 5400 forintos irodaszéketvalaki megvesz 30 ezerért, hát tegye
van neki elado Suzuki VagonR-em 20 millióért :D
egyébként soxor a brand-et is meg kell fizetni
egy póló is kb 1-2 dollár még ráhimzel vmit, + fél dollár, és ehhez képest 5-10k-ért adod
ha el bírod adni
indíts válalkozást kedves kérdező, vegyél meg 3 konténer plédet, add darabját 1500-ért, keresd magad vele degeszre, felháborodás helyett
ime egy piaci rés
ismered a beszállítót, nem?
hagy ne ragozzam tovább
kérdező, te komcsi vagy, de tényleg
ez most nem beszólás, hanem kommunista vagy
van egy jó biznisz
el tudok adni pládeket úgy hogy szarrá keresem magam
majd szerinted osztozom az eladóval a hazsnon? az egyszeri eladónak mennyi pénze fekszik az üzletben? ő kockáztat? ha nem bírom mégsem eladni a 2 tonna plédet akkor majd a felét te átveszed?
tessék már egy kicsit gondolkodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!