Ha Magyarországnak van kiadatási egyezménye az ukránokkal akkor az ide menekült(szökött?)ukranokat miért nem adji ki vagy egyáltalán miért fogadják?
#10-nek:
Te nem érted.
Egy körözött bűnöző kiadatásának nem csak az a feltétele hogy kiadatási egyezményünk legyen vele! Ha a célországban létezik halálbüntetés, és az ott elkövetett cselekményéért halálbüntetést is kaphat, akkor nem kiadható!
11.
Linkeld be!
Meg az ukránokat is
#12-nek:
Nem azt mondtam hogy tudom, hanem hogy sejtem.
Azt konkrétan tudom hogy nem adunk ki olyant, akit halálbüntetés várhat. Ez már qrva régóta így van.
Hogy Ukrajnában mi az "ábra" a katona-szökevényekkel szemben, azt nem tudom.
Ukrajnában halálbüntetés van?
Amúgy ha háborúba küldik az is az,nem?
"most itt is egy törvényt hogy 10 év sittet kap a magyar ha nem vonul be!"
He, milyen most? Ez nagy vonalakban minden létező országban mindig is úgy volt, hogy ha hadiállapot van, az alól ha megpróbálsz alaptalanul kibújni, akkor irány a börtön. Jobb esetben, rosszabb esetben kapásból tarkónlőnek.
16.
Mindenki magából indul ki!
Szóval te simán meghalnál megölnél ártatlanokat egy rezsim miatt?
Illetve ha nem teszed várod hogy tarkón lőjenek téged!
Én a magam részéről a hatályos törvényekből indultam ki, egy szóval sem említettem az álláspontomat semmivel kapcsolatban sem. Mégis miről beszélsz?
18.
Gondolom be tudod akkor másolni a " hatályos törvényt " ami irja, hogy idézem: "kapásból tarkónlőnek" !
Tessék egy példa:
Desertion carries a maximum punishment of dishonorable discharge, forfeiture of all pay, and confinement of five years. For desertion during a time of war, however, the death penalty may be applied (at the discretion of the court-martial).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!