Nem azért van. Hanem mert a belső strukturális gondok (gazdasági helyzet, korrupció) elfedésére az ukrán politika a nacionalizmust járatta csúcsra. Nem a magyarok ellen irányult hanem a ruszki kisebbség ellen mi sajna "csak" beleszaladtunk a szórásba.
2022. okt. 25. 23:20
3/13 anonim válasza:
Felcseréled az okot meg az okozatot.
2022. okt. 25. 23:41
4/13 anonim válasza:
Nem, már korábban is voltak magyarellenes incidensek.
Az ukránok - bár most kétségkívül áldozatai Oroszország agressziójának - valójában egy agresszív, nacionalista nép, ráadásul rendkívül korruptak is.
2022. okt. 26. 00:18
5/13 anonim válasza:
Nem, a nyelvtörvény is alapvetően az oroszok ellen lett kitalálva. Viszont Orbán hozzáállása nem segített ezen és elérte, hogy most már valóban megutálják a magyarokat is. Hogy a kárpátaljai magyarok miért szeretik, az rejtély számomra, valószínűleg nem gondolnak bele, hogy ezzel csak árt nekik és végső soron ők isszák meg a levét. Én is erdélyi vagyok és nem örülök neki, amikor idejön előadni a vállalhatatlan beszédeit. Persze sokan verik a mellüket, hogy milyen jól megmondta a tutit, de ő visszamegy Magyarországra, nekünk meg a románokkal kell továbbra is együtt élnünk. Nem tudom meddig tartható ez fenn amit művel az utóbbi években, de szerintem nem lesz jó vége.
2022. okt. 26. 00:44
6/13 anonim válasza:
#5 "Viszont Orbán hozzáállása nem segített ezen és elérte, hogy most már valóban megutálják a magyarokat is."
Én nem szeretem Orbánt, de őszintén, mit kellett volna tennie?Az ukránok mindig is rühellték a magyarokat, nem Magyarországon múlott soha a jó viszony.A Ukrajna sokszor meg is lopta Magyarországot, rengetegszer megfenyegettek, hogy katonailag megtámadnak minket.Ami Magyarországnak jó, az Ukrajnának szar, és fordítva.Beláthatod, hogy egy miniszterelnöknek a saját országa érdekeit kell képviselni.Ha a kárpátaljai magyarok veszélyben vannak, jöjjenek át Magyarországra amíg diplomáciai úton megoldás születik a problémájukra, vagy végleg is jöhetnek akár.Sokuknak van magyar állampolgársága is.Azt a külhoni magyarok egyike sem várhatja el, hogy egy ország lehetetlenítse el a létezését az ő érdekükben.Nem Magyarországra kell haragudni, hanem azokra, akik ott bántanak titeket külhonban, ahol laktok.
2022. okt. 26. 01:01
7/13 anonim válasza:
#6: Én ezt értem és természetesen nem azzal van a probléma, hogy Magyarország érdekeit képviseli. De úgy gondolom, hogy az Magyarországnak sem érdeke, hogy a fél világgal szembe menjenek a környéken. Elhiszem, hogy az ukránok sem szentek, de ellenségeskedéssel semmire sem megyünk. Itt lett volna a lehetőség javítani a kapcsolatunkon, erre még tovább mélyült a szakadék. Mindössze a kommunikáción kellett volna finomítani, ennek a nyíltan oroszpárti hozzáállásnak csak negatív eredménye lesz. Nyerni pedig semmit nem nyerünk vele.
2022. okt. 26. 01:09
8/13 anonim válasza:
Nem, csak ott is sok a szélsőséges. A szélsőségesek meg allamilag támogatott nézetek lettek ez okozta a feszültséget a népcsoportok ellen. Megjegyzem itt is ez lenne a helyzet ha a kormány támogatná az ilyesmit. Bár meg kell hagyni a cigánykérdésben hasznos volna
2022. okt. 26. 01:29
9/13 anonim válasza:
Pedig dicsérte őket a beszédében hősies, bátor népnek nevezte őket. Semmilyen módon nem ejtett ki a száján becsmérlő szavakat.
Viszont az ukránok nem a szavakra figyelnek, hanem a tettekre. Úgy érzik Orbán politikája a vesztüket okoz(hatja).
2022. okt. 26. 11:06
10/13 anonim válasza:
#9 A tettekre sem figyelnek, mert a kormányuk azt hazudozza az ukránoknak, hogy mi humanitárius segélyt sem küldtünk(iszonyatos összegben küldtük), meg menekülteket sem fogadunk be, szidnak mocskolnak, hazudoznak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!