Melyik korszak a jobb: a 2002-2010 MSZP kormányzás, vagy a
2010-2022 közötti Fidesz kormányzás?
A kérdező szavazást indított:
51 szavazat
Gyurcsány idején, amikor válság volt szenvedtünk, de nem nálunk volt a legmagasabb az élelmiszerinfláció Európában, és még a forint sem gyengült drasztikusan.
Orbán idején ugyanúgy szenvedünk a válságtól, emellett nálunk a legmagasabb az élelmiszerinfláció és a forint a béka s*gge alatt van.
2022. okt. 22. 20:39
Vesd össze, ki hová jutott 8 évnyi kormányzást követően. :)
2022. okt. 22. 20:41
#1: Nem volt háború a szomszédban, te...
2022. okt. 22. 20:42
Viszont Gyurcsány idején egekbe nőtt a munkanélküliség, a GDP arányos államadósság, a régiónkból meg mindenki legalább 2x-es, de inkább 3x-os gazdasági növekdést produkált, és mellé még IMF hitelt is fel kellett venni.
És azt is vegyük számításba, hogy a jelen árak mellett "szenvedés" még mindig kevésbé drasztikus, mint a 2000-es évek közepén válság nélkül. Csak hozzászoktuk a jóhoz az utóbbi években, ezért most pofonként éri az embereket.
2022. okt. 22. 20:44
Hát én csak a magam életét tudom nézni. Én gyurcsány kormánya alatt teljesen padlón voltam. Hiába dolgoztam, hiába kaptam fizetést minden hónapban, volt, hogy fizetésig el is fogyott a pénzem.Kénytelen voltam hitelt is felvenni, majd nyőgni vissza. Most meg, 5 éve katás vagyok, szépen megélek belőle. Nincs hitelem sem. Bár én nem politizálok, csak a magam bőrén tapasztalom a dolgokat így mondhatom, hogy az elmúlt 5 év nekem jó volt
2022. okt. 22. 21:18
Ha GyF és érdekköreit nézzük akkor nekik 2002-2010-ig, ha OV és érdekköreit nézzük akkor 2010-2022-ig. De itt lent, egyik alatt se volt jó.
2022. okt. 22. 21:20
Az egyéni életsorsok nagyon különbözőek, de egy kormányzást a népesség egészének szempontjából kell megítélni. Annyi biztos, hogy erkölcsileg szinte teljes lezüllést hozott a Fidesz kormány, mellette a népesség általános egészségi állapotának jelentős visszaesését, az oktatás színvonalának csökkenését és most a lakossági pénzmegtakarítás elértéktelenedését. Magyarán a magyar dolgozók munkája most kevesebbet ér, mint az MSZP kormányzás idején.
2022. okt. 22. 21:26
Én mind a kettőt nagyon károsnak érzem, mert mindkettő a jövő felzabálásáról szólt. Óriási mértékű közpénzeket nyúlt le mindkét bagázs, közben meg a jövőbe semmit nem fektettek. A háziorvosok, szakorvosok, szakápolók, gondozók, tanárok, óvónők, szociális munkások, családsegítők egyre fogynak, az állam egyre jobban sorvad, aki teheti, magánúton megveszi azokat az elvileg állami szolgáltatásokat, amikért egyszer már az adójával fizetett. Ezek a problémák nem érdeklik azokat, akik egy laza esti koktélozásra elvernek annyit, amennyiért egy közalkalmazott egy hónapon át gürizik.
2022. okt. 22. 22:29
"a népesség általános egészségi állapotának jelentős visszaesését"
Akkor miért növekedett a Fidesz kormányzása alatt a várható élettartam 3 évet?
"Magyarán a magyar dolgozók munkája most kevesebbet ér, mint az MSZP kormányzás idején."
Ezt milyen számokkal, adatokkal tudod alátámasztani?
Akkor miért
2022. okt. 22. 23:11
2007 óta dolgozom. Ott kezdődik a történet, hogy MSZP kormányzása alatt adómentes volt a minimálbér, továbbá az alacsony keresetűeknek járt adójóváírás is a fizetés mellé. 2010 előtt többkulcsos adórendszer volt, ami szerintem igazságosabb volt, mint az egykulcsos adórendszer. A közmédia jobban a közt szolgálta, nem nyalt egy irányba, mint most. A forint is erősebb volt és nem volt akkora nagy drágaság sehol sem, mint most. A megtakarítások is többet értek akkoriban. Ismerős, baráti társaságból is sokan 2014-2016 környékén léptek le más országba élni és dolgozni jobb élet miatt. Azóta is kint élnek, ott megtalálták a számításaikat. Mellesleg egyet nem tudok mondani, aki hazaköltözött volna azóta. 2010 előtt szinte minden ismerősöm még Magyarországon melózott és tanult. Ez szerintem bőven elég ok arra, miért volt valamivel jobb a balos kormányzás alatt.
2022. okt. 23. 14:29
További kérdések: