Mi lett volna ha az Ellenzéki Összefogás nyer az idei választásokon?
Kérdező
2002-ben egy nagyon jó gazdasági helyzetben, jó államháztartási adatokkal vetté át az országot és hiába csatlakoztunk az unióhoz 2004-ben és nyíltak meg az uniós pénzcsapok, 2006-ra már a privatizáció is csúcson volt még sem volt semmire pénz.
Nézd meg mit tettek az országgal 2010-ig, mi lett Budapesten amióta ők vezetik a várost! Ugyanaz lenne hatványozottan az országgal ilyen rossz külső körülmények között.
Ha akkor mindent eladtak ami mozdítható volt amikor konjunktúra volt Európában és mindenféle pénz jött befelé, akkor most pár hónap alatt kiárusítottak volna mindent. Nagyon jól tudnák, hogy nem képesek a gazdaság irányítására, már eleve kétséges hogyan jött volna létre a kormány ennyi párttal, de bizonyosan nem lett volna stabil - ezért mindent pénzé tettek volna amíg lehet, mert a bukásuk ott lett volna a levegőben.
Konkrétan mi lenne?
Áprilisban volt a választás, májusban még nem lett volna sikeres a kormányalakítás, utána meg a parlamentben nyári szünet van. Így semmiféle olyan döntés nem született volna meg amivel csökkenteni lehetett volna a külső hatások következményeit.
Az üzemanyag ára az egekben lett volna amíg kitart a MOL készlete, aztán kőolaj hiány lép fel, mert az oroszok ellen megszavazták volna a kőolaj és földgáz szankcióját is. A gáztározók üresen konganának, mivel hozzánk a vezetéken nem jönne gáz, de az LNG-hez meg tengeri kikötő és onnan vezeték kellene, az meg nincsen, azok a hajók sem tudják leadni a hozott LNG-t amik a tengerparttal, LNG lefejtésre alkalmas terminálokkal rendelkeznek, mert ott is kevés van.
A gáz hiánya miatt az áramszolgáltatás problémás lenne, a cégek sorra kezdenének csődbe menni - kezdene emelkedni a munkanélküliek száma.
Az unióban megszavazták volna, hogy Magyarország máris tökéletes jogállam, pénzt azonban nem kapnánk, mivel nem akarják hogy kapjunk, csak a kormány elfogadná és belemenne egy újabb uniós hitelfelvételbe is.
"Ezt írtam a 10-es válaszolónak privátban: "Az egy dolog, hogy hülyeségeket írsz, de a kérdéshez sincs köze."
Ő ezt válaszolta: "Kuss náci. Halj meg"
Azt hiszem, ez mindent elmond az értelmi színvonalról."
Mondod ezt úgy, hogy a te kommented előtt az díszeleg, hogy 10/16 os komment.
Magaddal folytatsz diskurzust és önmagad tartod halálba való nácinak? Ajaj vannak bajok. Keress fel egy pszichiátert. Diagnózis : skizofrénia.
"#16 Gyengébbek kedvéért: a valamikori 10-es választ jelentettem - ahogy most a tiédet is - és kitörölték."
Pontosan tudom hogy ez történt, szóval nem vagyok a gyengébbek között. Viszont akkor már jobban jársz, ha idézel egy kommentet hogy utólag is el tudjuk olvasni amit írt. Honnan tudjuk, hogy mit írt a komentelő ha kitörölték, kedves gyengbébb elvtárs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!