Miért nem lesz központi kormány általi 1956os megemlékezés?
Én amióta az eszem tudom kb 20 éves időszakot nézzünk ,mindig volt 1956os megemlékezés, az akkori miniszterelnök beszédével.
Most miért nem lesz?
"Mert energia vészhelyzet van."
Javaslom, hogy akkor tartsuk szabadlevegőn, ahogy eddig is tettük.
És mennyi energia szükséges egy Nagy Imre szobor koszorúzáshoz?
Ja bocs, azt már elvitték.
Eddig lehetett rá szervezni birkamenetet, aminek az volt a mottója, hogy "megmutatjuk mindenkinek milyen erősek vagyunk".
Nyilván az aktuális tanár-diák tüntetésekkel szemben nem lehet nyíltan erőt fitogtatni, mert rájuk nehéz ráaggatni hogy Sorosista-Gyurcsányista-Brüsszeista szemkilövető terroristák. Tekintve, hogy még a saját csóró krumplifaló szavazóbázisuk is tud azonosulni azzal, hogy nehéz megélni aprópénzből.
Másik oldalról meg nehéz lenne nem párhuzamot vonni 56-os események és a tény között, hogy orosz "testvéreink" éppen einstandolták Ukrajna Dél-Keleti részeit és hadiállapotot hirdettek az Ukránok ellen.
Amúgy szerintem simán benne van a pakliban, hogy csak szarik bele a kormány, ahogy eddig is.
Mióta évek óta erősen megy a forradalmi emlékeink tudatos rombolása, háttérbe szorítása.
Az előző években sem a megemlékezés volt a lényeg, hanem párhuzamot vontak 56 és a "gyurcsányi terror" között, birkamenetet szerveztek, tudatosan hátérbe szorítva a megemlékezést a politikai felvonulás javára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!