Nem vicc hogy Oroszországban az átlagkereset meg életszínvonal jobb mint a kelet és közép EU országokban?
Figyelt kérdés
Nem az összes régióban de elég durva hogy a régiók 1 részének milyen jó helyzete van úgy hogy szankciók vannak ellenük... Szerintetek nem durva egy kicsit?2022. okt. 21. 12:44
11/20 anonim válasza:
Az oroszoknál a vadkapitalizmus, a cárizmus, és államkommunizmus sajátos keveréke van, európai aggyal felfoghatatlan katyvasz. Ebből adódóan van egy érinthetetlen felső réteg, akiknek a pénz már csak másodlagos, annyi van belőle, dollárban százmilliárdok, aztán van a pórázon tartott oligarcha -nagyiparos-gyáriparos réteg, ezek se földi halandók pénzügyileg. Aztán a következő tényleg jómódú réteg akik maguktól vitték valamire, azok a mérnöki, operatív irányítói, középvezetői, kisvállalkozói szint, ők kb annyit keresnek mint a nyugati kollégáik. Ezek azok az oroszok, akik turistaként elárasztották annak idején a jobb nyugati üdülőhelyeket, és csöppet sem filléreskedtek. Ezt onnan tudom, hogy spanyolban beszéltem párral, mert furcsa volt, hogy átlag orosznak néztek ki, és olyan CANON EOS fényképező, meg digi videókamerákkal voltak teleaggatva akkor, amire mi még csak csorgattuk a nyálunk. Utánuk jönnek a katonák, hivatalnokok, rendfenntartók, jobb pozícióban lévő melósok, akik kb úgy élnek mint itthon a melósok ......aztán nagy szünet, és a kb a lakosság 80% a filléres bérrabszolga, akik napról-napra tengődnek.
12/20 A kérdező kommentje:
Aha sok nagyvárosban jobbam keresnek mint mi magyarok az árak meg olyanok náluk mint ami nálunk volt 2019 2020 ban a válság meg korona meg háború előtt... gyakorlatilag jobb magyar fizetés normálisabb árakkal megspékelve nálunk hol járnak már az árak? Kenyér 1000 ft lassan oroszoknál meg kb 200 ft nagyon jól élünk persze...
2022. okt. 21. 15:26
13/20 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag retteg a nyugat beismerni hogy nem sikerült megtörni az oroszokat ez nem egy ártatlan kis jugoszlávia amit szarrá lehet szankcionálni és szétbombázni hanem ez már nagyobb falat.
2022. okt. 21. 15:27
14/20 anonim válasza:
Kérdező, hidd el nekem, az a legjobb, ha fogod magad, felszálsz egy repülőre és megnézed magadnak!
Nyugodtan, meg lehet próbálni! Én voltam kint, köszi, de semmi pénzért sem szeretnék ott élni!
15/20 anonim válasza:
A Kérdező fix, hogy 1 percet sem töltött Oroszországban, csak nagy oroszfan. Identitászavaros tinédzsernél még oké, ha felnőtt emberről van szó, az kicsit ciki.
16/20 anonim válasza:
Én sosem értettem ezt a de jól keresnek dolgot. Ha még ott is jobb az élet, miért nem mész oda? :D
17/20 anonim válasza:
Aha, biztos nagoyn jól keresnek.
Ezért alacosnyabb az egy főre jutó GDPjük mint nekünk.:D
18/20 Alex Fly válasza:
De, vicc. Méghozzá igen rossz vicc, a valósághoz semmi köze.
19/20 A kérdező kommentje:
Annyira nem vagyok fan csak kíváncsi voltam neten megnéztem és elég durván keresnek a nagyvárosokban mint pl krasnodar. Havi 80 100 ezer rubel jobb bolti árakkal mint közép és kelet európában sőt még a gáz meg a villany is olcsóbb mint itt az iskolákban meg van fűtés. 1 főre jutó GDP nél ukránok írták nekem mikor mondtam ezt nekik hogy ez semmit nem jelent mivel nagyon jó országuk van jó fizukkal hát valahogy furcsa ez nekem... Vagy akkor mi is a valóság ezekkel kapcsolatban? Ukrajna meg Oroszország ugyan olyan nyomorhely?
2022. okt. 21. 21:16
20/20 anonim válasza:
Bangladeshben is akad nehany, aki ilyen jol keres, akkor most mar Bangladesh is hiper-szuper orszag? Oda kene koltoznod, ott meg gaz sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!