Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek miért harcoltok...

Fideszesek miért harcoltok ennyire az Unió ellen?

Figyelt kérdés

Miközben pénzt akartok tőlük, azt mondjátok hogy Nyugaton óriási nyomor van, addig Magyarországon tomboló jólét.

Illetve folyamatosan harcoltok az Unió ellen.

2022. okt. 21. 08:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

"koncepciós eljárásokkal, stb"

Koncepciós? Lássuk csak, mit is ír a jogállamisági javaslat az EU oldalán?

1. Igazságügyi reformok

Néhány éve a Fidesz hozott egy törvényt, amivel lecsökkentette a bírók nyugdíjkorhatárát, és egy lendülettel lenyugdíjazta a legfelsőbb bírák egy egész komoly hányadát. Ilyenkor nagy a veszélye, hogy egy kétharmados párt a saját köreiből kikerült embereket ülteti a megüresedett helyekre. Ezzel együtt még mindig ez áll a legjobban, ha jól tudom.

2. Korrupcióellenes keretek

Nekünk errefelé a korrupció annyira a vérünkben van, hogy észre sem vesszük. Egy hete, amikor az MVM-nél reklamáltunk, hogy 3 hónap alatt sem bírálták el a napelemes kérelmünket, az ügyintéző halkan megkérdezte, hogy nincs valaki ismerősünk az MVM-nél, mert az tudna segíteni. Először tök hálás voltam a tippért, csak utólag esett le, hogy bazmeg, ez mennyire gáz.

Tele vannak a sztorik egyszereplős közbeszerzésekkel, a pályázatokban a NER-közeli cégek politikai tolásával. A közművek képzési programjára 3 milliárdos tendert írt ki az állam, és egy egy éve sem létező, 3 fős cég nyerte meg. Sorolhatnám.

3. A tömegtájékoztatás szabadsága és sokszínűsége

Az állam közpénzen plakátolja a saját politikai ellenfelei lejárató plakátait, nevetséges állami konzultációkra ver el milliárdokat, a teljes köztévé az állami narratívát tolja. Az állami tévében a főváros főpolgármesterét, ha meghívják, emlékszünk, mi történik, ha meghívják. A nem saját kézben lévő médiával pedig egész szinte nem is áll szóba a kormányzat.

Ezzel együtt teljesen titkosítottan bonyolítanak olyan tendereket, mint a paksi atomerőmű bővítése, de elszámoltatják a civil szervezeteket, honnan kapnak pénzt. 24 óra alatt, nulla konzultációval tolnak le olyan törvényeket, mint a KATA kivéreztetése.

4. Intézményi fékek és ellensúlyok

A köztársasági elnöki székben, a jegybank élén, az egyetemek gazdasági kuratóriumaiban mind-mind a Fidesz soraiban ülő emberek ülnek. A jegybank dolga az lenne, hogy a kormány intézkedéseinek pénzügyi ellensúlya legyen, ezzel szemben Matolcsyék gyönyörűen aládolgoznak a kormánynak. A választási rendszer olyan, hogy a fixen hozott 45-52%-uk bőven elegendő a parlamenti 67%-hoz. Az alkotmányt sorozatosan módosítják a saját kényükre-kedvükre.

Mielőtt belekötnétek: ezek egyike sem jogsértés! Amiről szó van, hogy egy demokratikus államban az erőegyensúly kulcskérdés. Nem az emberek jogai sérül közvetlenül Magyarországon, hanem az egyensúly mérlege billent ki szinte helyrehozhatatlanul.

2022. okt. 21. 08:55
 12/20 anonim ***** válasza:
18%
Nyugatifény 🤣🤣🤣🤣
2022. okt. 21. 08:55
 13/20 anonim ***** válasza:
24%
11# na ez az egész...azt hozom ki belőle, amit én akarok... Rámondodm, ez van! Nagy lóf@sz az egész, zsarológépezet... egy óraátállítást 2-3 éve nem tud megoldani a qrva EU..
2022. okt. 21. 08:57
 14/20 anonim ***** válasza:
45%

"na ez az egész...azt hozom ki belőle, amit én akarok..."

Bazmeg, ennél mi lenne neked egyértelműbb?

2022. okt. 21. 09:00
 15/20 anonim ***** válasza:
28%
Klasszikust idézek: egy nagy WC-csésze az egész Eu..
2022. okt. 21. 09:06
 16/20 anonim ***** válasza:
36%

14# a hazugság akkor is hazugság, ha te elhiszed!

Szíved joga...

2022. okt. 21. 09:22
 17/20 anonim ***** válasza:
61%

"a hazugság akkor is hazugság, ha te elhiszed!"

Rámutatnál, mi volt a hazugság az írásomban?

2022. okt. 21. 09:49
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Minden.
2022. okt. 21. 10:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Oké, én vagyok hülye, hogy leálltam egy fidesz felekezeti taggal vitázni.
2022. okt. 21. 10:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Diktatúra egyik alapszabálya: Kell az ellenségkép. Bűr Magyarországon nem hagyományos diktatúra van, hanem ilyen puha diktatúra brutális kormánypárti propagandamédia fölénnyel.
2022. okt. 21. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!