Nem-e újabb ékes bizonyìtéka a Fidesz oroszbarátságának a napelemek elterjedésének szándékos lassítása? Nyilvánvalöan Paks2 beruházás miatt nem támogatják a napeleneket éx a szélturbinákat sem.
Megnéztem a linkedet. A két szélső határérték között 0,13 Hz eltérés van, ami a 0,07-es tényezőt figyelembe véve +/-0,14%, azaz 14 EZRELÉK!
ERRE hivatkozol, mint nem konstans értékre? Bár matematikai értelemben igazad volna, de ezen az alapon SEMMI nem létezik, ami ténylegesen konstans!
A xarházi inverter-gyártók sunnyogása pedig hidegen hagy, ami a feszültség-védelmet illeti. Az inverterek VISSZACSATOLT rezgőkörösek, vagyis semeddig nem tartana beépíteni egy kibaxott szinkronizátort, ami a kimeneti feszültséget a mintavételezett feszültséghez igazítja. És még csak nem is digitális rendszerről beszélek, mert ez analóg eszközökkel is egyszerűnek mondható.
Persze az már kicsit több energia befektetését igényelné, hogy baxnák meg!
A 32-es válaszomat John_McClane-nek címeztem, ahogy a további mondandómat is:
Ez még egy laptop-tápnak is menne, minimális módosítással.
"ERRE hivatkozol, mint nem konstans értékre? Bár matematikai értelemben igazad volna, de ezen az alapon SEMMI nem létezik, ami ténylegesen konstans!"
Nem,ez a rendszerirányító mérése a mavir alaphálózatára vonatkozólag. Az viszont már egy jel, hogy a rendszerirányítónak erre vonatkozóan adatközlési kötelessége van, nem gondolod?
A vonatkozó szabvány szerint a hálózati frekvencia 50Hz +/- 1% lehet. A sima visszatáplálással a mavir rendszerében nyilván nem tudod szétbarmolni a frekvenciát, mert ahhoz GW-os betáp kapacitásra lenne szükséged viszont a lokális alhálózatoknál tud gondot okozni az ész nélküli visszatöltés: emeli a feszültséget is és a frekvenciát is. Egy utcai transzformátor alatti hálózatban - mittudomén 2-3 utca - ahol a transzformátor nem alkalmas csak egy irányú üzemre ott a sok visszatöltés gondot okozhat, mert azon az alhálózaton már az előírton túlra tudod emelni a frekvenciát ilyenekkel ami viszont gond.
Globálisan, a teljes átviteli rendszerre és az erőművekre ez csak akkor jelent gondot, ha minden egyes alhálózat alkalmas lenne a két irányú működésre- de a rezsicsökkentés miatt ilyen nem épült ki. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne az egyik alhálózaton lévő lakossági napelekkel ellátni a két alhálózattal odébb lévő gimnáziumot, ha a rendszer átjárható lenne...
Amúgy olvasgass:
John_McClane-nek:
Ehhez nekem nem kell olvasgatnom.
Könnyen meglehet hogy te még a csattogós lepkét tologattad, amikor én már elektron-csöves TV-ket javítottam.
Semeddig sem tartana egy ilyen kapcsolással kiegészíteni az invertereket, és a beállítandó frekvenciához a hálózatot mintavételezni.
Xarháziak. Spórolás mindenek felett, igaz?
Made in China.
Ismét John_McClane-nek:
Tehát abban egyet értek veled, hogy ilyen fostalicska invertereket tényleg nem szabad EGYÁLTALÁN a fő rendszerre kapcsolni.
Azok számától teljesen függetlenül. Az elektronikában nincs kevésbé jó, vagy kevésbé rossz. Van a "jó", és van a "rossz".
John_McClane-nek:
A rendszer működésének nincsenek korlátai. Az inverterek a korlátoltak, vagy inkább a gyártójuk.
Fel sem merült bennem, hogy ekkora faxok.
John_McClane-nek:
Tipikus esete vagy annak amikor valaki sok mindent tud, de keveset ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!