Október 23-án lehet valami lényegi változás? Pl elkergetni az összes politikust, és valódi független, Nemzeti kormányt választani?
"egy szakértői gárda irányítaná az országot, és a hivatalban elkövetett bűncselekmények maximális büntetési tételére egy tízszeres szorzó lenne bármiféle mérlegelési lehetőség nélkül. A jogkövetést egy független, külföldi jogászok által ellenőrzött testület felügyelné"
És a szakértők meg a külföldi jogászok hogy hagyhatnák jóvá a tízszeres szorzót, ráadásul bármiféle mérlegelési lehetőség nélkül?
Értem a kérdést, és jogos is. De ilyen törvények mellett nem biztos, hogy kapós pozíció lenne. A legjobb ötlet szerintem egyetemi tanárok bevonásával lehetne, pl minden egyetem minden szakának egy tanára lenne a delegált, így pl lenne az egészségügyi részlegnek 4 szakértője, a 4 orvosi egyetem egy egy delegáltja, akiket az egyetem tanári gárdája titkos szavazással választ meg, és bármikor visszahívható, egyszerű többséggel. Ez egy átmeneti időszak lenne, amennyiben viszont az ötlet beválna, akár maradhatna is. Minden "részlegnek" lenne egy EU-s delegáltja, aki bármilyen szabálytalanság észlelése esetén azonnal jelezne az európai ügyészségnek, vagy az adott uniós részlegtől kérhetne segítséget, véleményt, vagy a gárda kérdéseit tolmácsolná feljebb. Továbbá, lehetne egy halasztó vétó joga, ami annyit jelentene, hogy pl újra kell tárgyalni, hívhat külföldi szakembereket, viszont ha a magyar szakértői gárda egyetértene abban, hogy az itthoni körülmények miatt az általuk elfogadott döntés a jó, akkor nem szólhatna bele többet.
Ez csak egy példa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!