Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz, hogy az ukránoktól...

Igaz, hogy az ukránoktól foglaltuk el a Kárpát medencét?

Figyelt kérdés

A magyar emlékművek lerombolásával kapcsolatban olvasgattam kommenteket ukrán medium face oldalán, még azokra az ukránokra is azt írták, hogy rasszista, hazaáruló, akik azt írták a magyarok őshonos nép Kárpátalján. Szerintük a 10. században Ukrajnát megszállták a magyarok és takarodjunk vissza Oroszországba, ahonnan jöttünk.

Mi az igazság ?

2022. okt. 14. 10:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#6 szó sincs róla.

Csak annyira szürreálisan más a magyar és az ukrán könyvekben is a történelem, hogy nem tudom melyik a hazugság. Mert a kettő üti egymást az fix.

2022. okt. 14. 11:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
"Ukrajna" az gyakorlatilag semmi több eredetileg, mint a Kijevi Rusz területe.A többi területet politikailag csatolták hozzájuk történelmi mértékkel mérve mostanában, amit más népektől vettek el.Ez nem az "ukránok" érdeme.A Kijevi Ruszt pedig a mai Svédország területéről származó vikingek alapították.Akkor adják azt vissza a svédeknek, a többi területet meg a szomszédos népeknek.Ha már nagyon szőrözni akarunk...
2022. okt. 14. 12:33
 13/18 anonim ***** válasza:
89%

"Most ezzel a kérdéssel akarsz az ukránok ellen hergelni? Nagyon sok gëci ukrán ember van, aki utálja a magyarokat. Ettől függetlenül 44 millió ember nem érdemli meg, hogy a földdel tegyék egyenlővé az otthonát. Én is szomorú lennék, ha a fertő nyugaton valaki leköpne, mert egy fideszessel venne egy kalap alá."

Miért, 44 millió ukrán otthonát szétverték?

2022. okt. 14. 12:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

5# mondjuk az ukik jobban tudnak történelmet hamisítani mint a románok a románok csak a római birodalom idejére teszik létezés kezdetét az ukik meg konkrétan már a görögöknél idősebbenek hiszik magukat.

A valóságban meg a román nép durván a 16. Század végén jelent meg nagy számba a Kárpátokon túl az ukik meg valahol a 17.-be válhattak le a kozákoktól szóval ....

Kérdező amúgy a mi történelem szemléletünk a jó tekintve hogy az egész világon persze Ukrajnát kivéve a mi változatunkat tanítják

2022. okt. 14. 13:28
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Az ukránoknál elég régóta megy az ordenáré mértékű történelem hamisítás, a közeli jövőben ez csak erősödni fog. Kb. úgy képzeld el mintha nálunk valamelyik elvetemült sumer-parthus eredetelméletet megtennék hivatalos állami állásponttá és azt tanítanák az iskolákban.

Egy ukrán munkatársam pár éve azt mondta Oroszország eredetéről azt tanulták, hogy Kijev akkori uralkodója az ellene fellázadt fiát és híveit Moszkva környékére száműzte ami akkoriban üres erdőség volt és ők lettek később az oroszok akik már akkor elkezdték Ukrajna elpusztításán ügyködni... Újabban pedig ukrán ősembereket emlegetnek.

2022. okt. 14. 17:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

#15 Én nagyon jól értem mit írsz, és csak félig viccesen, félig komolyan mondom, hogy a magyar nyelvnek és kultúrának legalább tényleg van valami köze a sumérokhoz.Na de hogy hogyan és miért, ez a kérdés.De nyilván emiatt, mivel ezekre a kérdésekre nem tudunk válaszolni, röhejes lenne azt a konzekvenciát levonni, hogy mi a suméroktól származunk és ezt az iskolákban tanítani.

De basszus, az ukránok által tanított "ukrán történelem" gyakorlatilag egy morzsa részigazságot nem tartalmaz.Gyakorlatilag egy fantasy kategóriás, minden valóságtól elrugaszkodott, nevetséges, hazug katyvasz.Mintha ezek egy alternatív univerzumban élnének, és mindenki hülye, csak ők helikopterek.

2022. okt. 14. 23:11
 17/18 anonim ***** válasza:

#16: Tudtommal eddig egyik mai nyelvvel sem sikerült a sumert meggyőzően rokonítani. Leginkább az Indiában előforduló dravida nyelveket gyanúsítják ezzel ahogy olvastam, de nem tudták még ezt a rokonságot komolyabban megállapítani.

Kulturális és genetikai örökségük meg nyilván az őket beolvasztó népekben él tovább, jelenleg az iraki arabokban(főleg a ,,mocsári arab" nevű népcsoportban).

Nem tudok róla, hogy a magyarhoz és a többi uráli nyelvhez köze lenne, hacsak nem igazolódnak be a nosztratikus és egyéb elméletek.

Az ukránok pedig kb. most mennek át azon a folyamaton amin a régebbi nemzetek már túl voltak a 19.században. Csakhogy a jelenben ez már elég röhejesen hat. Próbálnak Ukrajna lakóiból egységesebb nemzetet kreálni, amihez új múltat akarnak megírni. Kedvencem a munkácsi ruszin hercegség és a római birodalmat gabonával ellátó óukrán kereskedők és a mongol oroszok...

2022. okt. 14. 23:49
 18/18 anonim ***** válasza:

#17 "Kedvencem a munkácsi ruszin hercegség és a római birodalmat gabonával ellátó óukrán kereskedők és a mongol oroszok..."

Uramjóég...Hát ez nem semmi,én még nem hallottam ezt, de elég vicces:D

Egyébként így megy ez már nagyon rég óta.Akiknek úgymond sok történelme van, attól elvesznek, és kiosztják azoknak a kreált műállamoknak, mesterségesen kreált népeknek, akiknek nincsen.Például a szlovák történelem is ilyen.

2022. okt. 15. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!