Egy dolgot nem értek! Azok az ellenzéki politológusok, publicisták, újságírók,színművészek akik kormányváltást akarnak, miért ócsárólják és csapnak a fejükhöz amikor Fletoékról és a többiekről van szó?
Talán mert nem tartják alternatívának őket?
Értsük már meg végre, hogy aki a Fidesz ellen van, az nem feltétlen automatikusan Gyurcsányista! Tudom, hogy a csapból is ez folyik, de ettől ez még nem igaz!
Mert attól, hogy rühelljük a Fideszt, még nem akarjuk Gyurcsányt.
Én tudom, hogy a magyar politika ennyire kétbites és beszűkűlt, de vagyunk páran, akik rendszeren kivül gondolkodunk és egy civil, szakértői kormányt szeretnénk a most meglévő pártok helyett. Az összes párt helyett Mi Hazánkostúl KDNPstűl PM-stűl mindet rühelljük, mert része a mai rendszernek.
Amúgy mindenki Feri mögé illetve a csapatához bújik(mármint az ellenzéki pártok vezetői),,eleve ennek a nagy összefogásnak ő a kiötlője, ötlet gazdája már rég!
De akkor ne nézzük akkor most Gyurcsit!
Ahogy írtam is a kérdésemben, akkor is alkalmatlannak találják a többi pártot is a közszereplők vezetőkkel együtt.. Legyen MSZP, DK, Jobbik, MOMENTUM stb
Civil szakértői kormány??
Létezik ilyen valahol?
Nem rossz ötlet,, de ez csak fantázia szerintem!
(Csak az lenne a baj, hogy a Civilek közé is odapofátlankodna valamelyik idióta jobbról balról)
Igen. Az egész úgy ahogy van egy szarkupac.
Jelenleg az egyetlen párt akire úgy tudok tekinteni, hogy érdemben nekiállna politizálni ha elég teret kapna, az a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. Ők az egyetlenek akik szánt szándékkal kimaradnak ebből az egész sárdobálásból, amit ma egyesek politikának csúfolnak.
Pl ott a Momentum. Papíron centrista párt. Aztán betagozódott egyértelműen a baloldalra. Hát milyen cnetrista hozzáállás z?
És a Jobbik? Mérsékelten jobboldalinak szánva magát... szintén betagozódott baloldalra.
MZP a mérsékelten jobboldali vezető.. egy baloldali Moslékkal a háta mgöött.
Hiteltelen az egész. És az a gond, hogy ez a nagy tömb ami felsorakozott baloldalon, az nem képvisel semmit, pusztán ellenpólus ahhoz a Fideszhez, amit nem akarunk. De a Fidesz reciproka is szar. Csak más az előjel, de semmiben sem jobb.
Kb 20 éve megy ez a sárdobálás. ELég volt belőle. Felőlem akár 10milliós nyugdíjat is kaphat mindegyik, aki most az országgyűlésben ücsörög, csak takarodjanak a politikai színtérről és adják át a helyüket olyanoknak, akik végre elkezdenének dolgozni az országon.
1-es, ez igaz!
De aki Fideszes, vagy Fidelitasos, az nem feltétlenül Orbánista! Egyáltalán nem!
Nem Orbán miatt volt/van Fideszes nézet az emberek, szavazók X százalékánál!
9: a probléma, hogy a fidesz magára szabta a választási rendszert, egy normális rendszerben egy másik kisebb jobbos pártnak is lenne esélye, nem csak nagy tömbpártnak
Ezzel a mostani rendszerrel belekényszerítette az embereket, hogy vagy a fidesztömbre vagy az ellenzéki tömbre szavazzanak, mert külön induló kispártok esélytelenek.
Ezért volt jobb a régebbi választási rendszer, amit átírt a saját hasznára a fidesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!