Objektíven nézve minek köszönhető nálunk ez a brutális infláció?
#18, köszi, egy releváns hozzászólás.
Amivel kiegészíteném:
- Forint bezuhanása. Orbánék gazdasági pörgésének egyik fő eleme volt, hogy a bevételeink Euro alapúak voltak (német autógyárak, EU pénz), de az államadósságot átterelték Forintra, és szándékosan rontották a Forintot évekig. Ez most visszanyal keményen.
- Bizalmatlanság. Az inflációt gyakran az emberek előérzete hajtja felfelé, mint önbeteljesítő jóslat. Ha vállalkozó vagyok, válságot szimatolok, és nem érzem magam biztonságban, akkor minden bizonnyal árat emelek. Alkalmazottként látva a vállalkozók áremelését én is nagyobb bért kérek, hogy az életszínvonalam megmaradjon. Csakhogy az én emelt bérem megjelenik a munkáltatóm áraiban, aki így megint emel.
Szerintem a magasabb magyar infláció egyik gerjesztője a magyar gazdasággal és kormánnyal szembeni kiszolgáltatottság és bizalmatlanság érzése.
- KATA törvény eltörlése a fentinek egy speciális változata. Adott 450 ezer vállalkozó, akik eddig gombokat adóztak a bevételeik után. Egy csomóan ezek után azt mondják, hogy akkor ráemelem az áraimra a különbözetet, és meglátjuk, kifizetik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!