Meddig tart vajon ez az euro-forint mókavonat? Fog javulni az árfolyam?
Mi kellene hozzá, hogy ez a rohamos romlás leálljon?? :(
Nem tudom, hogy atvaltsak-e még több pénzemet euróra mert ennél csak még szarabb lesz, vagy talán később javul az árfolyam es ilyen magas áron inkább ne?
Én már rég átváltottam volna, mikor meglett a 400.
Nem, hiszem, hogy admirális-generálissal valaha is vissza fog esni, normális mértékig.
Azok a közgazdászok, akiket eddig olvastam/hallgattam, általában két dolgot mondtak:
1: az egyetlen ami javulást hozhat, a kiegyezés az EU-val. Nem csak azért, mert akkor Euro áramlik az országba, hanem azért is, mert akkor a magyar gazdaság kilátásai is javulnak, ami jót tesz a befektetői kedvnek, illetve a bizalomnak is, hogy a magyar kormány képes és hajlandó együttműködni.
2: hosszú távon viszont nagyon nehéz lesz visszafordítani, mert ez a romlás a magyar kormány több éves tudatos tevékenységének az eredménye. A kormány normális viszonyok között Euroban kap támogatást, Euro alapú cégekre építi a gazdaságát, de közben főleg a magyar lakosság Forintjában adósodik el. Emiatt a romló Euró-Forint árfolyam az államkincstárra sok szempontból kellemes hatású.
Jelenleg a brutális import energiaárak, a lassuló német gazdaság és a hiányzó EU-s támogatás nem normális időket eredményezett. És ilyenkor jön elő a három kismalac meséje: amikor a kismalac csak rövid távon gondolkodik, akkor a napsütéses nyárban jó döntés a szalmaházikó, csak éppen most megjött a farkas és kicsit elfújta.
Orbán: "gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak"
"A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!