Melyik választ adtad/adod meg a népszámlálás vallással kapcsolatos kérdésére?
Az ateizmus az nem vallás! Az egy gondolkodásmód! Az ateizmus az istentagadás, illetve hogy nem hiszel semmilyen természetfeletti hatalomban, lényekben (pl: angyalok). Az ateista is rendelkezhet vallással, mert például meg lett keresztelve. De nem gyakorolja a vallást és nem hisz Istenben. Az ilyen személy egy vallással rendelkező ateista.
Vannak olyanok akik nem rendelkeznek vallással, mert nem lett megkeresztelve. Nem is tartja fontosnak a vallásokat. De ettől függetlenül hisz Istenben. Az ilyen személy az vallástalan/felekezet nélküli HÍVŐ.
Aztán vannak vallástalan ateisták is. (Én is ide tartozom, nem vagyok megkeresztelve, és nem hiszek semmiben sem)
Aztán ugye van a klasszikus vallásos hívő, aki hisz is istenben, meg van keresztelve, első áldozott, bérmálkozott/konfirmált, jár templomba... stb.
11.
A megkeresztelt ateista, hogy lenne már vallásos? Arról nem is beszélve, hogy szerencsétlen gyereknek választása sincs pár hetesen.
12.
Nem is azt írtam, hogy vallásos, hanem azt, hogy vallással rendelkező! Ugyanis aki meg van keresztelve (van keresztlevele), az gyakorlatilag az adott felekezethez tartozik, hiszen például a keresztlevele alapján is visszanézhető/ellenőrizhető, hogy benne van a "rendszerben", azaz az adott vallásban. Ugyanakkor.. attól, hogy rendelkezik vallással (mert csecsemőként meg lett keresztelve), még lehet ateista, mert pl: megváltozott a nézete... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!