Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Népszámlálás külföldön élőknek...

Népszámlálás külföldön élőknek (többi lent)?

Figyelt kérdés

Kicsit kacifántos a dolog de igyekszem kifejteni.

Nem láttam még a tesztet, nem tudom milyen opció segítene.

Akinek magyarországi bejelentett lakcíme illetve tulajdonhányada van, de nem él és dolgozik az országban, hogy tudja közölni?

Tehát kint élek több mint egy éve de nem letelepedettként, magyar állampolgár vagyok, csak a lakásban nem élek életvitelszerűen.

Köszönöm ha tudsz segíteni!

2022. okt. 8. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg ha hosszabb ( 3 hónapot meghaladó? ) életvitelszerű tartózkodás céljából elhagyod az országot, azt be kellene jelentened a TB-nél és a fogadó ország biztosítási szabályai lennének rád érvényesek, ha jól tudom.

Na most ha valaki lakja a lakásodat akkor simán lejelenthet ottélőként.

A lakás kérdőíven annyit kérdeznek, hogy hányan laknak a lakásban és név szerint kik ők.

A személyi kérdőívet automatikusan feldobja a rendszer mindenkire akit a lakáskérdőíven megneveztek.

Itt van kérdés arra (7-10-es kérdések), hogy van-e más lakcímed, ahol külföldi lakcímet is meg lehet adni, aztán van kérdés arról, hogy mióta élsz külföldön, hol és meddig maradsz.

2022. okt. 8. 13:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Itt a kitöltési útmutató

[link]

2022. okt. 8. 13:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Kijelentkeztem a TB-ből inaktív a tajszámom.

Még egy apró kérdés, a külföldi adatokat kötelező beírni pl lakcím vagy munkahely?

Köszönöm a segítséget! :)

2022. okt. 8. 13:16
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Elvben valós adatokat kell megadni, de alígha ellenőrzi bárki is, ha kamuzol.

Most mit mondjak...Én nem most kezdtem el önérzeteskedni. :D

2022. okt. 8. 13:20
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem önérzetességről van szó, csak érdeklődtem :)

Köszi a válaszokat!

2022. okt. 8. 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:
38%

Nem is azért írtam, de itt a témához kötődő kérdésekből jellemzően kikönyököl a kurucos virtus. Egy csomó önérzetes ellenálló és partizán került elő hirtelen a semmiből. 😁😁😁

2022. okt. 8. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!