Csak a kormány tehet az oktatás helyzetéről? A tanárok nem hibásak semmiben?
#3 "Egy közeli példa: Szignifikáns különbség van az állami és a magánegészségügy között méghozzá bánásmódban és a dolgozók hangulatában. "
Ez az amit az emberek hisznek, a valóságban ez nem mindig van így. Gondolj csak bele hogyan bántak az orvosok a fizetős betegeikkel korábban is, akiktől pedig hálapénzt kaptak és vártak is el. Amelyik orvos ilyen volt az pénzért meg pénz nélkül is ilyen volt, amelyik meg nem, az az állami rendszerben is emberségesen viselkedett.
Ahogy a magán ellátásban is csak mosolyognak feléd, amikor már fizettél akkor gyakran még annyit sem kapsz a kedvességből, figyelemből, mint a sima államiban.
Alapvetően nem így tapasztaltam, bár amikor ezt leírtam nem a magán praxisok volta a fejemben, hanem a magán intézmények ahol a dolgozók is fizetést kapnak.
Azt alá tudom támasztani, hogy aki magánként dolgozik és a saját pénzét kéri el az ügyféltől méghozzá szerintem indokolatlan mértékben, az nyilván mosolyok mint amikor el kell köszönni, mivel ott hagyok 5 perces vizitere 20ezret.
#12 Ez tényleg így van, én is szoktam magán rendelésre jár és nem csak fogorvoshoz.
De ez a felszín. Abban a pillanatban ha már nem lenne ennyire elválasztva a magán és állami rendszer, vagyis mindenki rászabadulna a magán ellátásra is és nem kellene versenyezniük a betegekért, máris eltűnne az a mosoly akkor is ha fizetnél érte rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!