Melyik a rosszabb? Ha egy gyermeket azonos szülő párok nevelnek, vagy a ha gyermeket folyamatosan bántalmazzák gyermekotthonban?
#8 "Láthatóan a válaszolók egy része a kérdést sem érti. Hadd fogalmazzam meg másképp.
Gyermekotthonban vagy mert a szüleid nem akartak megtartani. Mint ilyen, nyilvánvalóan bántalmazó a közeg, merthát a gyermekotthonok sajnos ilyenek. Jelentkezik egy homoszexuális pár, hogy örökbefogadna. Hogy döntesz? Velük mész, vag yinkább maradsz?"
Láthatóan nem sikerült megértened, hogy ez hamis dilemma.
Ugyanis nem az USA-ban vagyunk, itt nincsenek örökbefogadásra váró tömegek, akik kénytelenek a rossz árvaházban élni csak mert a gonosz zorbán nem hagyja hogy a sok-sok meleg pár örökbefogadhassa őket.
1. akit örökbe lehet fogadni az örökbe is fogadják.
2. az "árvaházakban" - vagyis a nevelőotthonokban, nevelőszülőknél levő gyerekek nagyobb részét nem lehet örökbe fogadni, mert a szüleik nem mondtak le róluk csak az állam kellett átvegye a nevelésüket mert elhanyagolták vagy bántalmazták őket, netán csak nem tudják megoldani mert valamiféle fogyatékkal születtek.
3. rengeteg nem homoszexuális házaspár vár arra évekig, hogy örökbefogadhasson gyereket és nem válogathatnak, tehát nincs olyan, hogy csak ilyen avgy olyan gyerek kell nekik, más meg nem.
4. a törvény változtatása előtt sem akartak homoszexuális párok gyereket örökbefogadni egy-két esettől eltekintve. Csak a mostani lmbtqxyz mantra része ez a mese, ont ahogy a melegházasság követelése, miközben 2009 óta már nálunk létezik ennek intézménye. Nagyon kevesen éltek a homoszexuális párok közül a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményével, ami mindenben azonos a házassággal a nevét kivéve, pont mert nem is érdekli őket. Csak kell a hisztihez valami szöveg.
Majd ha ne lesznek örökbefogadásra váró heteró párok, akkor majd elő lehet venni azt, hogy szélesítsük ki azok körét akik örökbefogadhatnak. Addig a téma felejtős.
Úristen, a 12. jól beolvasott.
Nincs mese, jöhet a homofóbozás, mert más nem maradt a homárok kezében, ugyanis minden szava igaz 😂
13, az a gond, hogy nem, nem minden szava igaz.
Kezdjük a legegyszerűbbel: nem, a bejegyzett élettársi kapcsolat nem ugyanaz mint a házasság. Pl egyáltalán nincs vagyonközösség és nem is örökölnek egymás után, szóval valójában csak abban hasonlít a házasságra, hogy ha az egiyket elviszi a mentő, a másik beülhet mellé az autóba. A többit ugyanúgy kell papírozni, mintha két random ember akarna egymás után örökölni, vagyonközösségben élni vagy nevére venni gyereket.
2. Nope, a legutóbbi statisztika alapján asszem 900 körüli az a gyermek száma aki örökbefogadásra vár. Ez igazából annyira nem sok, az tény. De
3. Az örökbefogadók válogathatnak. És általában csak egészséges, fehér újszülöttet akarnak. És mint említetted, sok gyerek pont amiatt kerül állami intézetbe, mert a szülők nem tudják eltartani (méylszegénység, nem kevés cigánnyal köztük) vagy valami betegség miatt. És ugye ezeknek újszülöttként van a legnagyobb esélyük "elkelni", minél nagyobbak, annál kevésbé akarják őket örökbefogadni. nyilván okkal, hisz aki szeretetlenségben nő fel, az nehezen tud beilleszkedni egy családba, szerető közegbe.
Őőő én máshogy sázmoztam mert nem a tiéd szeirnt mentem pontról pontra, de térjünk vissza a te számozásodra:
4. Nem sok homoszexuális élt vele. Ok, és? A kérdés attól még kérdés, hogy melyik jobb/rosszabb. Vagy ami ritkábban fordul elő arról már kérdést sem lehet feltenni a GYK-n?
A gyermekotthonban nevelkedett gyerekekből ritkán lesz kiegyensúlyozott, boldog felnőtt. Sokan az utcán, bűnözőként vagy prostiként végzik.
Ellenben egy szerető pár (akár meleg, akár heteró) nevelésében felnövő gyerek sokkal nagyobb eséllyel lesz boldog felnőtt.
"900 körüli az a gyermek száma aki örökbefogadásra"
Na ja, mert cigányt senki nem akar, még a libsi se.
Kíváncsi vagyok a meleg vinné e.
#16 tök igazad van... A párom diplomás ápoló, a kisebbik húga könyvelő, a nagyobbik jogot végzett. Én sokkal lustább voltam,így csak egy vegyipari technikumom van... Ja mind gyivisek voltunk sok-sok évig...
Még valami bölcsesség tőled esetleg ?
19, ezt jó hallani.
De azért a statisztikák szerint
-A gyermekotthonban nevelkedő lányok között szignifikánsnan magasabb a leányanyaság. Sokuk a házasságot választja kiugrási lehetőségnek, hisz akkor 16 évesen tlejesen törévnyes módon elköltözhet. Egyébként nekem is van ilyen ismerősöm, 23 évesen 3 gyereke van a harmadik férjétől.. csórikám..
-Az állami nevelőintézetben nevelkedettek több mint 50%-a volt legalább egy rövid ideig hajléktalan.
-Az elítéltek közel 75%-a nevelkedett legalább egy rövid ideig állami intézetben.
Nyilván ezek százalékok, sosem azt jelenti, hogy pl 80% esetén minden 5 fős ilyen társaságból 4 tuti ilyen. Akár 0 is lehet. Ettől még a totál számot tekintve igaz. És ezek elég rossz tendenciát mutató számok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!