Ha a népszámlálásnál hazudok leellenőrzi valaki, hogy ténylegesen valós adatokat adtam-e meg? Ha igen akkor is büntetnek?
Figyelt kérdés
Tegyük fel nem szeretném megosztani senkivel hol dolgozok, és azt írom be munkanélküli vagyok. Ha kiderül, hogy mégis van bejelentett munkahelyem járna büntetés érte? Ha a ház alapadatait rosszul adom meg akkor is?2022. okt. 3. 15:19
1/10 anonim válasza:
Attól függ a társadalom melyik szintjén vagy, ha alul börtön, a középen , bírság, ha felül ejnye-bejnye. Ugyan ez vonatkozik minden más kihágásra is, legyél képviselő kérjél mentelmi jogot.
2/10 anonim válasza:
"Tegyük fel nem szeretném megosztani senkivel hol dolgozok" Ezt az állam amúgy is tudja, a bejelentés meg a havi járulékfizetés miatt. Mégis mi értelme átvágnod a KSH-t?
3/10 anonim válasza:
Személyesen a főispán fogja leellenőrizni a válaszaidat.Ha nem tetszik neki amit lát megvesszőz.
4/10 anonim válasza:
Én simán be tudtam küldeni úgy, hogy nem írtam be a munkáltató cég nevét és az ágazatot (igazából én sem tudom, hova kellene besorolni, mert többféle dologgal foglalkozik a cég), de azt megadtam, hogy dolgozom.
5/10 anonim válasza:
Kinek lenne erre energiája, hogy külön ellenőrizze, arról nem is szólva, hogy egy nyolcosztályos akárki hibásan tölti ki.
6/10 anonim válasza:
#5 - Ezért megy ki a számláló és tölti ki helyette.
Csak egy kisebbség fogja a neten kitölteni.
7/10 anonim válasza:
Hogyan ellenőriznék le?
A lakcím-, kitöltési kód- és név adatokat különválasztják; ezeket attól fogva csak arra használják, hogy a nyilvántartásokkal összevetve kiderítsék, hogy hova kell mennie számlálóbiztosnak; illetve, ha nála sem lesz kitöltés és utána a települési jegyzőnél sem, akkor a mulasztóval szemben közigazgatási bírságot szabhassanak ki. Ezeket záros határidőn belül megsemmisítik.
A kitöltött kérdőíveket különválasztva, beazonosítási lehetősség nélkül dolgozzák fel; jó hosszú idő alatt. A KSH közleménye szerint „az adat-előkészítési, adatfeldolgozási folyamat 2023. november 28-ig tart.” ← [link]
8/10 anonim válasza:
A munkahelynél úgy írja, hogy "lehetőleg" töltse ki a munkáltatója nevét. Én nem töltöttem ki, simán tovább engedett.
9/10 anonim válasza:
Azt írsz be, amit akarsz. A kutya sem ellenőrzi.
10/10 anonim válasza:
Az már rég kiderült, hogy van bejelentett munkahelyed, hiszen bejelentett. Ha NAV előtt nem szégyelled, akkor a KSH előtt sem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!