Kit motivál a 30 éves korig tartó adókedvezmény,hogy gyereket vállaljon,most őszintén?
Akinek nem akar dolgozni,azoknak már 30 évesen amúgy is van több.
Aki meg felakarja építeni az életét,20-on évesen képzi magát.
Ha gyereket is vállal,30 felett lesz mire visszakerül a munkaerőpiacra.
Ugyanolyan gusztustalan, értelmiség ellenes döntés, mint a 25 év alatti szja mentesség...
Mindezt azoktól veszik el, akik amúgy előre viszik az országot. Förtelem.
Szerintem sikerült találni egy csoportot,aki nem létezik.
Ez még a 25 alatti adókedvezménynél is nagyobb baromság.
Ott legalább volt egy réteg,meg végül is,semmihez nem kötötték,csak korhoz.
De ki az,aki ebből profitál?
Szerintem nincs olyan hülye,aki azért szülne 30 előtt,hogy mondjuk 2 évig adómentes legyen,másrészt,attól ha szül 25-30 évesen,nem biztos,hogy lesz utána még gyereke,így mindegy,hogy mikor,ha mondjuk csak 1-et akar.
Talán olyan háztartásokban lehet meg a gazdasági oka, ahol a nő jóval többet keres a férfinél, így az adómentessége is sokkal jobban számít. Itt nyilván a férfi maradna otthon a gyerekkel, miután felépül a nő.
De ez arra a naivitásra épül, hogy a nő biztosan vissza tud menni dolgozni ugyanarra a helyre, ugyanazért a pénzért, ugyanazzal a teljesítménnyel. De a valóság ettől távolabb áll, és ebben a helyzetben is rizikós ezt megkockáztatni.
Aki gyereket akar vállalni 30 előtt, az enélkül is fog. Aki nem, nem valószínű, hogy ez meggyőzi, mert sok időből esik ki, ha felépülni és még gyerekre is kell vigyázni.
#7 éppen ezért vezetik be ezekkel a szabályokkal, mert lehet rá veretni, igazából semmilyen kiesést nem okoz a költségvetésben.
Tehát parasztvakítás.
Egyébként sem akarok gyereket. Ide minek se óvónő se tanár nincsen.
Amúgy meg őrülök, hogy én magamat eltartom. G...ci drága minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!