Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha 2024-ben kilépünk az...

Ha 2024-ben kilépünk az EU-ból, te el fogsz húzni ebből az országból Nyugatra?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ő biztos forrásból tudja a bennfentes ismerőseitől, hogy már megvan az EU kilépés dátuma, 2024-ben jelentjük be kilépésünket. Nos, ez nem tudom mennyire minősül hivatalos forrásnak, de ezen kívül is a levegőben lóg már ez a kilépés dolog, mivel az EU egyre inkább jogállamisághoz, európai ügyészséghez meg alacsony korrupcióhoz akarja kötni az EU-s pénzeket, amik ugye összeférhetetlenek a Fidesszel. Eddig is csak az EU-s pénzekért voltunk bent, ha azt a csapot elzárják vagy továbbra is akadoztatják, akkor ki fogunk lépni, mivel nem kell hozzá népszavazás sem, elég a parlamenti többség a döntéshez, az meg ugye nekik megvan bőven.

Igaz, hogy a magyar emberek 90%-a maradás párti, de a Fideszt mikor érdekelte a magyar átlagparasztok akarata? Úgyis rá fognak szavazni a következő választáskor is, akármi is lesz.

Maga a kilépés folyamata 2 év, tehát 2026-ban fog elvileg teljesen megszűnni az EU tagságunk. Aminek a fele sem tréfa, mert még Albánia szinten sem fogunk tudni élni az EU nélkül, mert az albánoknak legalább tengerpartjuk van. Szóval igen fos lesz az élet itt a kilépés után.

Ha a haverom nem tévedett és valóban kilépünk 2024-ben, akkor te el fogod húzni a csíkot innen amíg lehet?

2022. szept. 27. 22:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Mióta kötik Eu ügyészséghez?
2022. szept. 27. 22:10
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

Tuti… Nem véletlen fejlesztem az angolomat, szerencsére már nálunk ált 1. osztálytól azt tanultunk 🥰

Sejtettem én is de am mennyire bennfentes?

2022. szept. 27. 22:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

" Nos, ez nem tudom mennyire minősül hivatalos forrásnak"

Semennyire. Ilyen bennfentes szövegre ne adj.

2022. szept. 27. 22:16
 4/14 anonim ***** válasza:
67%

"Eddig is csak az EU-s pénzekért voltunk bent"

Ez sem igaz:

Gulyás szerint az uniós tagságnak nem a pénz a legfőbb előnye, hanem a közös piac

[link]

2022. szept. 27. 22:17
 5/14 anonim ***** válasza:
21%

Elvileg az EU azért született, hogy egyféle gazdasági tömböt (érdekszférát) képezzen az apró, a világpacon egyedül esélytelen európai nemzetek számára. Ezt a feledatot nem képes ellátni, helyette értelmetlen vitákat szít saját tagállamai között.

Az EU 10-20 éven belül szét fog esni (külföldi szakértők szerint is), Magyarországtól függetlenül. Brexitről gondolom hallottál? Az olaszok is inkább kilépnének.

2022. szept. 27. 22:33
 6/14 anonim ***** válasza:
41%
5: az angolok sem jártak túl vele, ezer sebből vérzik a gazdaságuk
2022. szept. 27. 22:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
*jól
2022. szept. 27. 22:40
 8/14 anonim ***** válasza:
24%

"Egyik ismerősöm azt mondta...; ...ez nem tudom mennyire minősül hivatalos forrásnak..." Akkor még gondolkozz rajta egy picit, hátha közelebb jutsz a megoldáshoz! :D

"Igaz, hogy a magyar emberek 90%-a maradás párti, de a Fideszt mikor érdekelte a magyar átlagparasztok akarata?"

A nemzeti konzultációról hallottál már, kedves átlagparaszt barátom?

"...még Albánia szinten sem fogunk tudni élni az EU nélkül, mert az albánoknak legalább tengerpartjuk van."

Svájcnak meg az sincs, mégis elvannak tengerpart és EU nélkül. (V.ö.: a görögök tengerparttal és euróval a zsebükben mentek csődbe.)

"Ha a haverom nem tévedett és valóban kilépünk 2024-ben, akkor te el fogod húzni a csíkot innen amíg lehet?"

Miért húznám? A komcsi időszakban voltam gyerek és kibírtam. Aztán 1990-2004 között is sikerült egy politikai és gazdasági stabilitást elérni (épp emiatt nyertünk felvételt az EU-ba, ahonnan eszünk ágába sincs kilépni). Az EU jelenlegi alkalmatlan vezetői viszont hamarosan le lesznek váltva: épp 2024-ben, az EP-választásokon.

2022. szept. 27. 22:43
 9/14 anonim ***** válasza:
77%
#8-as, aki a nemzeti konzultációban hisz, az bármire képes.
2022. szept. 27. 22:50
 10/14 anonim ***** válasza:
88%
9: valóban, aki azokat a kérdéseket olvasva úgy gondolja, hogy ott tényleg az emberek véleménye érdekli a kérdezőket, az nagyon elvarázsolt világban él
2022. szept. 27. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!