Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehetne megállítani...

Hogy lehetne megállítani Európában és Magyarországon a hatalmas inflációt?

Figyelt kérdés

2022. szept. 24. 18:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%
STOP infláció, önt is dühíti az infláció?
2022. szept. 24. 18:36
 2/17 A kérdező kommentje:
Engem nagyon.
2022. szept. 24. 18:39
 3/17 anonim ***** válasza:
30%
Határt kellene szabni a multicégek hatalmas pénzéhségének, és korlátozni az árréseket.
2022. szept. 24. 18:43
 4/17 anonim ***** válasza:
55%
Normális gazdaságot kellett volna kialakítani az elmúlt 12 évben, nem ellopni mindent. Az EU-ban fele akkora az infláció, mint Magyarországon.
2022. szept. 24. 18:48
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
Alapvetően vagy keresletcsökkentéssel, a fogyasztás visszafogásával vagy pedig a kínálati oldal bővítésével. Az árstop is fel szokott merülni, ez viszont jellemzően pont a kínálati oldalt szűkíti, így áruhiány lép fel és a feketepiacon még magasabb árak jönnek. Az állami szubvenció, ártámogatás is lehet megoldás (pl. kenyérre, vízre, gázra, benzinre), ez viszont a költségvetést, államokat, adófizetőket terheli meg és nem ösztönzi a spórolást, ami olcsó, azt jobban pazarolják az emberek. Tehát lehet próbálkozni, de alapvetően mindig a kereslet-kínálat, a piaci viszonyok a döntők, ezt nem érdemes, nem lehet hosszútávon figyelmen kívül hagyni a gazdaságban.
2022. szept. 24. 18:49
 6/17 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy állítottam meg hogy elköltöztem az országból, Írországban vagyok. Itt is mentek fel az árak de nem vészes, nem kell nélkülözni. Sajnálom azokat akik nem tudnak elmenekülni onnan. :(
2022. szept. 24. 19:03
 7/17 anonim ***** válasza:
26%

6#

Tehát nem állítottad meg humor herold :D

2022. szept. 24. 19:07
 8/17 anonim ***** válasza:
58%
De nem is nyomorgok otthon.
2022. szept. 24. 19:15
 9/17 anonim ***** válasza:
62%

Az jó, de a kérdésre ugyanolyan haszontalan válasz mint pl. az 1# lol.

Sajnos úgy látszik innen is törölni kell az accot a plebbitesedés miatt

2022. szept. 24. 19:21
 10/17 anonim ***** válasza:
32%
Stop szankciók
2022. szept. 24. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!