Az uniós támogatások (harmada) elég lesz a tanárok fizetésének rendezéséhez, vagy azt még egy az egyben ellopja a NER?
Vagy csak simán egy budapesti vagy megye székhelyen lévő elit gimnázium matek osztályának fizika tanári pozícióját másképp kellene beárazni, mint a borsodi zsákfalu 5-8-as tesi tanárét 🤷♂️. "Darázsfészek" ebbe belenyúlni, de a mostani kommunista oktatási rendszernél (ahol mindenki egyenlő) egy kapitalista rendszer szimulálása mérföldekkel jobb lenne, s a tanári karrier is fejlődhetne akár egy 200 000-es falusi pozíciótól egy 1 milliós elit gimnáziumi pozícióig. Mindenki erre azt mondja, hogy protekció meg igazságtalanság, hát a valódi versenyszféra is pont olyan 🤷♂️. S persze, egy ilyen szorongó népnek az a nyugalmi állapot, hogy senki nem méri be az értéküket, még az is félne tőle, aki vesztese a rendszernek, akit pedig a diákok is utálnak, na az, idegbajt kapna attól, ha nem fix fizetés lenne.
"Egy tárgyat egy vén szipirtyó tanított, aki pikkelt rám még más tanárok szerint is. Érettségin eggyel rosszabb jegyet adott, mint amit elértem és ezt a képembe is mondta a mellette ülő többi tanár füle hallatára."
Azt hogy lehet? AZ érettségiknél tudtommal van lehetőség tovább vinni az ügyet, ha a tanár rosszul javított. Vagy ez olyan feladat volt, ahol a javítótanár dönti el, hogy mennyire jó a válasz?
12#
Lehet fellebbezni meg ilyenek, de nagyon macerás.Itt is kiütközik az oktatás kommunista attitűdje, "a diák csak ne fellebbezgessen".
Azt mégis hogy gondoljátok, hogy differenciálni kellene a tanárok bérét? Mert mondjuk egy elit iskolában lehet, hogy sorra nyerik pl a versenyeket egy tanár diákjai, míg lehet, hogy a borsodi faluban tanító tanár vért izzadhat, ezt sohasem fogja tudni felmutatni. Hallottatok már gyerek anyagról? Mert sok összetevője van ám a dolognak. Könnyebb sikereket felmutatni olyan környezetben, ahol adottak bizonyos lehetőségek és ezek a sikerek nem biztos, hogy több munkával járnak, mint mondjuk felzárkóztatni az elvárt szintre, vagy integrálni egy halom SNI-s, BTMN-es gyereket.
Hogy ki a jó, jobb, azt még az undorító portfolió írás által sem lehet megállapítani. Ismerek olyat, aki megírta 100%-ra, de a gyakorlatban egy nagy 0. Milyen módon lehet pl kiküszöbölni, hogy ne pofára menjen a differenciálás?
Vagy döntsenek az elégedett szülők? Ki az elégedett szülő, aki egyáltalán nem elfogult a saját gyerekével? Szóval?
Hát, ha én egy rosszképességű IT csapat vezetője vagyok mondjuk, s vért izzadva is csak havi 400 000-at tudok keresni, akkor engem ki kárpótól azért, hogy zseniálisan irányítom a csapatot, s ilyen rossz alapanyagból is profitot termelek? Szerintem pont erről szól a kapitalizmus, hogy felállok, s elmegyek oda, ahol többet érek és ahol jönnek az eredmények 🤷♂️. Persze, dönthetek úgy, hogy a gyenge csapatot tanítom és fejlesztem, s vért izzadva a 400 000-ből 600 000-et csinálok, de úgy is dönthetek, hogy lelépek egy jobb ajánlathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!