Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki a legszimpatikusabb politol...

Ki a legszimpatikusabb politológus?

Figyelt kérdés

2022. szept. 14. 15:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Lakner Zoltán szerintem a legfelkészültebb és legnagyobb tudású az összes közül. De Czeglédi Zoltán is is jó.

Nálam az "elmegy" kategória még Zárug Péter Farkas és Török Gábor (amikor épp nincs pénzért odaszegődve egy párthoz, mert olyankor elfogult).

Kéri Lászlónak óriási a tárgyi tudása és sokat lehet tőle tanulni a politika működéséről - de nála rosszabb ösztönű politológus nagyon kevés van. Ha valamit jósol (legtöbbször a Fidesz küszöbön álló bukását), biztos lehetsz benne, hogy az ellenkezője fog bekövetkezni! :-))))))

Lengyel László szintén az idősebb generációhoz tartozik, szerintem nem túl karakteres, még olyan igazán izgalmas, eredeti gondolatát soha nem hallottam. Olyan semmilyen.

Somogyi Zoltán viszont elég jó és felkészült, őt is érdemes meghallgatni.

És akkor ott vannak persze az elviselhetetlen kategória csimborasszói, a szakma szégyenei, Kiszelly Zoltán és Deák Dániel. Egyetlenegy objektív mondatot nem képesek elmondani soha, amit csinálnak, az közelebb áll az aktív politizáláshoz mint a politikai elemzéshez. Zsigeri indulattal küzdenek a kormány igazáért, az elemző objektivitásnak még a látszata sincsen meg bennük.

Őket én nem is tekinteném politológusnak, hanem - a balos Lengyel Lászlóhoz hasonlóan - elfogult janicsároknak, a pártpolitikához dörgölőző, fizetett pártembereknek, akik nemcsak véleményükben elfogultak (a többi is az, nyilván), hanem elmennek akár a valóságtagadásig is. Ugyanez a kategória Galló Béla is.

Aki még nagy tudású, komoly szaktekintély, de keveset szerepel tévékben pl, az Bayer József.

Böcskei Balázs sem rossz, de az én ízlésemnek ő is kicsit túlontúl elfogult (csak ő baloldali irányban).

Összességében szerintem Lakner Zoltán a legfelkészültebb, legnagyobb tudású és élvezhetően, értelmesen érvelő politológus.

2022. szept. 14. 16:43
 12/20 anonim ***** válasza:

WOW, és most látom, én vagyok az első, akinek sikerült a feltett kérdésre válaszolni! :-))))))))))))))

Vágható a sötétség itt, barátaim...

2022. szept. 14. 16:47
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

már nem azért de én előbb válaszoltam:)

"talán Kéri"

2022. szept. 14. 18:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
13 Bocs, nem vettem észre. Jogos!
2022. szept. 14. 18:17
 15/20 anonim ***** válasza:
55%
Tamás Gáspár Miklós és Heller Ágnes
2022. szept. 14. 20:56
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
16-os, annyi a bibi, hogy ők nem politológusok, hanem filozófusok...
2022. szept. 14. 20:58
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ők mindketten filozófusok, nem politológusok. Utóbbi ráadásul meg is halt három éve

2022. szept. 14. 20:59
 18/20 anonim ***** válasza:
58%

A politológus és a filozófus között kb annyi a különbség, hogy a filozófusok azt állítják, hogy olyan témákkal foglalkoznak amik szerintük politikamentesek - pedig valójában dehogy. Csak így a függetlenség köpönyegében próbálnak tetszelegni.

Meg különben is mutasson már valaki TGM vagy HÁ bármely irományából egyetlen egy példát ami valóban politikamentes.

2022. szept. 14. 21:43
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

19-es, hülyeségeket beszélsz. A politológia és a filozófia között nem ez a külöbség!

Létezik politikafilozófia, társadalomfilozófia, stb. Ezek NEM POLITIKAMENTESEK, sőt!

A különbség abban áll, hogy a filozófus a LEHETŐSÉGEKET gondolja el, sokkal inkább absztrakt, eszmetörténeti vonatkozásban GONDOLKODIK a politikáRÓL.

A politológus pedig AZ AKTUÁLPOLITIKÁT ELEMZI. Nem dolga távlatokat nyitni, álláspontot kialakítani a kívánatosról, a helyesről, elgondolni, hogy mi lesz száz év múlva, stb.

A politológus az aktuálpolitikát figyeli, nem eszméket, hanem PÁRTOKAT, nem ideológiákat, hanem azok gyakorlati MEGVALÓSULÁSÁT figyeli, eredményeket elemez, esélyeket latolgat, folyamatokat követ nyomon, stb.

2022. szept. 14. 21:48
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Robert C. Castel
2022. szept. 14. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!