Csak én nem érzem azt, hogy olyan nagy probléma lenne Magyarországon?
18: Nem a háborúval (és a szankciókkal) kezdődött, ez csak tovább mélyítette a problémákat.
Ott kezdődött, hogy a világgazdaság túlfűtött volt és már 2018-2019-ben voltak kisebb korrekciók a tőzsdéken.
2020 elején erre jött a COVID okozta válság, világszinten jelentősen csökkent a beszállítói láncok működésének hatékonysága, termeléskiesések voltak, az addig beállt piaci egyensúly felborult.
Erre jött kontraként az ukrajnai háború.
A háborúra válaszként a szankciók.
Sose volt részemről szó, hogy nem élnek jobban Nyugaton.
Én azon akadtam fent, amikor jönnek ezekkel az idióta maszlagokkal, hogy 10* annyi a pénz, meg százszor jobban élsz.🤣
Vannak kint rokonaim, barátok is, egyáltalán nem úgy van, ahogy előadja itt a sok nagyokos, hogy hülyére keresed magad, a minimálbér kint is semmire nem elég kb.
Minimálbér nyílván sehol nem elég egy átlagos életszínvonal fenttartásához, ettől függetlenül a kinti minimálbérből még mindig sokkal jobban meg lehet élni mint az itthoniból.
Engem inkább ez a lekezelő fideszes stílus idegesít, számomra kezd gyanús lenni, hogy valamelyik fb propagandista lett ide is átirányítva. Nyílván nem keresel 100× jobban, de egyébként akármilyen furcsa számodra, tényleg van kint olyan szakma, amiben 8-10x annyit keresel mint itthon.
Példának egyik informatikus ismerősöm idehaza 300 körül keresett, ausztriában pedig 6000€ körül van a fizetése, persze úgy, hogy már stabil 7 éve ugyanannál a cégnél dolgozik.
"ez a lekezelő fideszes stílus idegesít, számomra kezd gyanús lenni, hogy valamelyik fb propagandista lett ide is átirányítva"
Persze, hogy egy fidesz fizetett bérenc, csak nézd meg a kulcsszavakat, mind ugyanazt nyomatja, önáló gondolat nélkül!
" Fidesz, háború, Brüsszel, Gyurcsány, szankciók".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!