Használjátok a vármegye, főispán szavakat?
Szerintem szomorú, hogy Magyarország hátra megy, nem előre. Hányingert kapok ettől a két szótól, mert azt sugallja, merre halad ideológiailag az ország.
Persze olyanra nem vonatkozik, akinek a munkája miatt muszáj (bár én lehet fel is mondanék...).
#18 a vármegyék soha nem voltak állandóak, 1876-ban is össze-vissza rendezgették őket, Horthy alatt is sokat változtak (ez persze nyilván kényszerből), a máig létező megyék a történelmi vármegyék folytonos evolúciójából alakultak ki, erős túlzás, hogy "nem sok közük van" hozzájuk. Ezen az 1936-os térképen eléggé szépen felismerhető a legtöbb mai (vár)megye:
És amúgy a megyék összevonása sem egy újkeletű dolog, lásd "Pest-Pilis-Solt-Kiskun Vármegye" :P
Én sokszor kérdezgetem az asszonyt - de szerinte nem megy. Hogy menne? Pont, hogy vár!
Méghogy a vár megy-e...
Mikor ügyet intézek a kormányablaknál mellé fűzve néhány szép mondat :)
Az ügyintézővel halálra röhögjük magunkat ezeken a sza*ságokon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!