Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy a kormány szerint az ateizmus is vallás?

Figyelt kérdés

A kormány szerint az ateizmus is vallás,így nem lesz a népszámláláson olyan opció hogy vallástalan.

[link]

Mi a véleményetek, egyetértek a kormány döntésével?

2022. szept. 6. 15:20
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
75%

"Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja."

Csak utána kellene nézni a szó jelentésének. Én ateista vagyok, és nem értem, miért hisz bárki bármilyen "kitalált " természetfeletti lényben/istenségben. Ez nem hit, és nem is vallás. Az ateizmus ezeknek az elutasítása!

Csak mert hiszek abban (reménykedem), hogy holnap jó idő lesz, attól még nem leszek hívő vagy vallásos.

2022. szept. 8. 01:05
 32/34 anonim ***** válasza:
73%
Ha az állam szerint vallás, akkor a következő évi adó 1+1%-om vallási részét az ateista egyháznak szeretném felajánlani, nem a többi néphülyítő gittegyletnek. Ja, hogy nincs ilyen. Akkor miért lenne vallás?
2022. szept. 9. 12:09
 33/34 anonim ***** válasza:
0%

#32 Ez ostoba megjegyzés volt.

Az adódból bejegyzett egyházaknak lehet adni és nem szimplán bármilyen vallásnak.

Majd ha az ateisták bejegyzett egyház lesznek akkor majd lehet számukra adót is elkülöníteni.

2022. szept. 11. 10:29
 34/34 anonim ***** válasza:
90%
Inkább az a botrányos, hogy se a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú egyház, se a Nagy Zöld Trüsszentő követői nem kapnak külön említést.
2022. szept. 11. 12:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!