Azok a magyarok, akik Ukrajnával szimpatizálnak, hogyan élik meg azt, hogy egész Európa amúgy utál minket az Orbán kormány oroszbarátsága miatt?
Ukrán háborús cikkek alatt olvasni sok magyar kommentet, hogy "Putyin a diktátor hamarosan bukni fog"/"Slava Ukraini"/"az oroszok mehetnek a lecsóba" stb.
Ezzel csak pár gubanc van:
* Magyarország kormánya maximálisan oroszbarát és az ukrán kormánnyal pedig minimum ellenszenves, de a magyar társadalom (a kommentek aránya alapján) is egyöntetűen inkább ukránellenes
* Magyarország egyedüliként ellenez mindent, amit minden más európai ország egyhangúan támogat
* Ausztria mellett (ami már klasszikus értelemben is hivatalosan semleges) egyedül Magyarország nem szállított még fegyvert az ukránoknak
*Előbbiek miatt egész Európa szemében minimum ellenszenvesek vagyunk Lengyelország pedig konkrétan kitagadott a többszáz éves barátságból. Eközben egyedül mi ácsingózunk még orosz gázért és tartjuk nekik a markunkat megalázkodva miközben mindenki más jobb gazdasági mutatókkal is áttér az alternatív forrásokra.
Ezek ismeretében az Ukrajnával szimpatizáló magyarok nem érzik elveszettnek magukat vagy nem zavarják őket, hogy külföldön megvetik őket a magyarságuk miatt tök mindegy, hogy az igazság oldalán állnak?
"Magyarország kormánya maximálisan oroszbarát és az ukrán kormánnyal pedig minimum ellenszenves, de a magyar társadalom (a kommentek aránya alapján) is egyöntetűen inkább ukránellenes"
Az a helyzet, hogy nem véletlenül. 2014 előtt nem volt a magyar kormány ukrán ellenes, pedig ugyanez a kormány volt. Azóta változott meg a helyzet, mióta elkezdték a magyar kissebségeket vegzálni. Így is nagy segítség a menekülteknek pl maga az ingyenes tömegközlekedés is, az ukránok ezt egy barátságos lépéssel viszonozták, a magyar nők nem hagyhatják el Ukrajnát csak az ukránok. De már 8 éve ezt csinálják, ott tesznek keresztbe a Kárpátaljai magyarságnak, ahol csak tudnak. Bármilyen baráti lépést tett feléjük a magyar kormány, mindig ellenséges lépéssel válaszoltak. Nekik minden kell, de ők a kisujjukat sem mozdítanák.
Így ezek fényében nagy dolog, hogy ennyit is segít Magyarország. Ha más kisebbséggel, pl héberekkel csinálnák ezt, már megnézhetnék magukat, jogosan. Èrdekes, hogy a magyarokat meg szabad bántani, nem erdekel senkit
11@
Ott a pont nálad. Van a nyugati propaganda és van az orosz. Én az orosz felé hajlok tapasztalatból.
Annyiszor olvasom és hallom, hogy „a kormány 100% oroszbarát”, de kérdem én ez mibe nyilvánul meg? Igaz, hogy sokszor beszólogat Zelenskinek és külügyminiszter is ellátogat Oroszországba, mit ahogy sok más ország vezetője is, de kb. ennyi, amit általában méghozzá költenek azok sima polgárok szavai nem a vezetőké. És milyen arányokról beszélünk, elolvastál pár ukrán ellenes kommentet és ráhúzod az egész nemzetre, hogy ukránellenes? Képzeld az én lengyel ismerőseim mind utálják az ukránokat és az oroszokat is és nem egy lengyel fórumon olvastam, hogy elegük van az ukránokból. Aki ismeri a történelmet az tudja, hogy mi volt Volhínia. Mai napig nincs egy rendes emlékhelye, ahol majd nem 100 ezer lengyel nőt és gyereket mészároltak le az ukrán nacionálisták, és ezeket a nacionalisták az ukrán állam hősei.
És Magyarország miben ellenez egyedüliként mindent? Minden szankciós csomagot elfogadtunk, mi az, amit mind a 26 EU tagország meg szavazott, de mi nem? Jó volt az ortodox papos eset, de ezen kívül nem volt más fontosabb dolog, amit ne szavaztak volna meg.
Meghogy mi ácsingózunk az orosz gázért. Európa motorja Németország is orosz gázból működteti iparát, annak ellenére, hogy döngetik a mellüket, hogy mennyire kiálnak Ukrajnáért. Sőt maguk az ukránok is orosz gázt használnak. A legtöbb állam nemzetközi vizeken cserél tartályt az oroszokkal, s mikor kikötnek akkor ismeretlenként könyvelik el, hogy mondhassák, hogy ez nem orosz. Meg mit jelent, hogy jobb alternatív forrás? Németország leállította atomerőműveiket -jelenleg Északi Áramlat leállása miatt kénytelen újra nyitna egyet és a franciáktól többet vásárolni – közben meg a szénerőműveket üzemeltetnek be újra. Ez lenne az alternatíva, hogy még jobban szennyezzük a környezetet? Szerinted német multik miért Kelet-Európába és harmadik világbeli országokban hozzák létre gyáraikat, azért, mert otthon eltudják mondani, mennyire zöldek, miközben más országok környeztet szennyezik.
Lengyelország meg nem tagadott ki csak mosoly szünet van a politikába. Mai napig csak olyan lengyelekkel találkozom, akik imádják a magyarokat és ez nem változott.
Ráadásul az EU is tisztába van vele, hogy Ukrajna felvételéhez majdnem 40 év kell, de még is állandóan hitegetik őket, hogy „de igen felveszünk titeket” és az ukránok komolyan elhiszik, hogy egy két év múlva EU tagok lesznek. Még olyat is olvastam, hogy dobjanak ki minket és vegyék fel helyettünk őket xD Tudom, hogy Magyarország egy csoró hely, de el se tudjátok képzelni, hogy Ukrajna milyen szegény és ráadásul annyi EP képviselőt küldhetnének a Parlamentbe, mint a spanyolok, azaz nagyon komoly beszólásuk lenne az EU működésében. Ezt az Unió is tudja, de az ukránok annyira elvakultak, hogy nem veszik észre, hogy az Uniónak esze agába sincs felvenni őket. Előbb lesz tag Albánia és Montenegró, mint Ukrajna.
Szóval, ha vége a háborúnak, akkor azok a szörnyűségek amik az ukránok követek el ne legyenek felelőségre vonva? Szerinted csak orosz propaganda létezik? Amit egy ukrán vadhajtások szintű lap meg ír az az teljes igazság? Akkor igazából szovjet propaganda sem létezett, hiszen őket a németek támadták meg és amit a szovjetek állítottak a Pravdában az mind úgy is volt.
Ahogy nálunk szokás az, hogy csak ellenzéki médiát fogyaszt az emberek, akkor külföldi híreknél is ne csak a kormányközeli híreket olvasd el.
És ne általánosit, szerinted külföldön nem léteznek ellenzékiek vagy ukránellenes emberek? Szerinted ott mindenki egy robot és azt mondja vissza, amit a kormányuk? Ez inkább az ő szegénységi bizonyítvány, hogy az alapján ítéli meg az embert, amilyen országból jött. Mi vagyunk a soviniszták, hogy az afgánokkal és az iraikakkal, hogyan bánunk, miközben a nagy nyugaton elítélnek engem azért mert magyar vagyok? Hol a nagy elfogadás, hogyha engem csak azért néznek le külföldön, mert magyar vagyok? Menjek el egy budapesti kínai negyedben és köpjek le minden kínait, hogy mit képzeltek, hogy kínainak váljátok magatokat és büszkék vagytok rá, miközben Hszi Csin-ping kommunista bandája van hatalmon?
A kérdésre válaszolva: Nem, nem vetnek meg külföldön, hogy nem rohangálok ukrán zászlóval a hátamon. Sőt még a munkahelyemről sem rúgtak ki, amiért megkérdőjeleztem pár cikk igazság tartalmát. Voltam háborúellenes tüntetésen a legjobb barátom meghívására, de rájöttünk, hogy többet segítünk azzal, ha nem használt dolgainkat és ruháinkat oda adjuk a menekülteknek.
Végezetül, hogy mi az igazság, csak a háború után derül ki. Nyilván persze Oroszország az agresszor, csak a bolondok látják ezt máskép, de ennél többet nem lehet tudni. Mind két fél úgy hazudik, mint a vízfolyás és ebből kell neked kihalászni, hogy akkor most mi történt.
Ugyan úgy az afgán, kurd-török, örmény-azeri, szír, jemen-szaúdi… mind olyan konfliktusok, amik az elmúlt években zajlott és zajlik, még se akarunk ezekben a háborúkban mindenképp oldalt választani. Mindenki elitél, amit az amerikaiak tettek Afganisztánnal, de mégsem láttom vagy hallomat, hogy bárki is az afgánok mellet lennének.
@13
Ennél szebb és jobb hozzászólást én még nem olvastam. Minden benne van. Tömör, velős, űtös. Isten áldjon honfitársam. Sok ilyen gondolkodó ember kellene ide haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!