Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógus szakszervezetek,...

A pedagógus szakszervezetek, miért éppen most a háború & a hatalmas szaknciók okozta világválság közepén követelőznek pénzért, amikor most minden tartalékot a válságkezelésre kell szánni?

Figyelt kérdés
Nem furcsa ez? Nem kelt visszázs érzéseket? Mintha direkt a kormányunk ellen dolgoznának

2022. szept. 2. 10:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
65%
Ezzel amúgy arra céloztam hogy rengetegen vagyunk orvosok, akik csak olyan "semmirekellö" szellemi munkát végeznek pont mint a tanárok.
2022. szept. 2. 11:15
 22/30 anonim ***** válasza:
3%
13) ez hülyeség.Akkor magatokra vessetek.Ennyi erővel sztrájkolhattatok volna júliusban is.
2022. szept. 2. 11:22
 23/30 anonim ***** válasza:
97%
Mi az, hogy "miért pont most"? 15 éve kb folyamatosan csinálják:D
2022. szept. 2. 11:27
 24/30 A kérdező kommentje:

Felmerült, hogy Orbán Viktor hogy mer nyaralni ilyenkor. Miért pont neki nem szabad? Saját pénzéből megy.

Megvette az állam a Vodafont. Onnantól kezdve a hasznon a miénk. Megéri, hisz rengeteg proletár belpesti arra költi a vagyonát. Azt böködik egész nap. Most már ebből részesedni is fogunk. Bár a tanárok termelnének "ennyi" hasznot

2022. szept. 2. 16:07
 25/30 anonim ***** válasza:
25%

24, mondjuk a Vodafone pont nem volt nyereséges az utóbbi időkben....

Nameg a sok proletár belpesti azt noymkodja egész nap... írod az INTERNETEN. Vagy ezt magadra is értetted, vagy mi?:D pfujpfuj, internetező emberek XD

2022. szept. 2. 16:13
 26/30 A kérdező kommentje:
Minden belpesti a mobilos cuccokra költi bére jelentős részét. Ájfonból annyi van mint az istennyila.
2022. szept. 2. 16:17
 27/30 anonim ***** válasza:
83%

26, aha

Akkor most két dologra hozz forrást:

1. minden belpesti mobilokra költi a fizetése jelentős részét

2. a Vodafone bevételének hány százalékát adja a telefonok viszonteladása.

Így első blikkre szerintem iPhone-ot pont nem is lehet kapni nem Apple-boltban:D

De ha lenne egy csöpp eszed tudnád, hogy az előfizetésekből mérföldekkel több lóvé jön be, mint a termékek viszonteladásából..

Ennek ellenére kissé indokolatlan az egész éves költségvetés közel 5%-át egyetlen cég megvásárlására költeni.

De ennél már csak az a nagyobb hülyeség, ha valaki elhiszi, hogy az egyébként is betervezett 10%-os emelésen kívül bármilyen emelés is lesz jövőre a pedagógusoknál. DE valószínűleg azt is úgy fogják bejelenteni, mintha a tüntetések és a nagy szervezkedés nyomására sikerült volna ezt "kiharcolniuk", nem pedig eleve így volt eltervezve már vagy 5 éve mikor az "életpályamodellt" kitalálták.

2022. szept. 2. 16:27
 28/30 valaki : ***** válasza:
89%

Tanárként mondom.

1. Kell fizetésemelés. Az emberek nagy többsége magyaráz, hogy jaj mennyit keresnek mert rinyálnak. A pedagógus bértábla nyilvános. Számoljunk. Segítek, 36 év után nincs nettó 300. Sok embernek az a baja, hogy nem ismeri el a szellemi munkát. Pedig úgy, hogy én dolgoztam gyárban, gyorsétteremben, takarítóként, turizmusban, azt mondom, tanárnak lenni fárasztóbb. Mikor hazaértem a gyárból, pihentem. Mikor hazaérek a suliból, órákig javítok, ezzel foglalkozok. Ez a macera része. Aztán jönnek az önként vállalt dolgok, amiket nem szívesen veszek ide, csak hogy belelássatok: különórák... Természetesen ingyen. Szívesen, sőt örömmel veszem, ha egy diák segítséget kér, mert jobb akar lenni. Ilyenkor akár vasárnap délelőtt is messengerhívás bekapcsol, és különóra tartás. Pénzt sosem kérnék ezért, de még törvénytelen is lenne. Csak ennyire lógatom a lábam.

2. A magam részéről úgy gondolom, hogy nem követelőzöm, mert ezt válaszottam, és nem bántam meg. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ennek így is kell maradnia. A bér kérdése egy megoldásra váró probléma.

3. Nem az a bbaj, hogy mikor "követelőznek" a pedagógusok. Mindig lehet mit mondani, hogy miért nem aktuális. Most a háború, 2 éve a korona... Aztán még? Úgyis lesz valami mindig, ez nem ok arra, hogy ezzel ne foglalkozzunk. A baj inkább az hogy a pedagógus szakszervezetek szerintem csak kapkodnak, semmi nincs átgondolva. A kormányunk meg nem szereti az értelmiségieket. Szóval arra lenne szükség, hogy a pedagógusok normálisan, átgondoltan, hatásosan tudják képviselni az érdekeiket, a kormány pedig legyen belátó.

Szerintem...

2022. szept. 4. 17:35
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Talán a tanárok nem pénzből élnek? Nem kell nekik a számlát, albérletet kifizetni?

Annyíra kishítű bolond emberek vannak .. És ilyenek szavaznak..

2022. szept. 26. 16:14
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Tanároknak is ugyan úgy emelkedtek a költségeik mint neked vagy nekem. Joguk van ahhoz hogy ne éhbérért dolgozzanak.
2022. szept. 29. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!