Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elérhető-e nyilvános informáci...

Bbenjoe kérdése:

Elérhető-e nyilvános információ arról, hogy hány magyar holokauszt túlélő van még életben?

Figyelt kérdés
Kérem senki ne értsen félre. Csak egyszerűen érdekel a II. világháború, aminek gyalázatos eseményei, és következményei mind a mai napig meghatározzák az életünket - szerintem.

2022. szept. 1. 19:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
14%
A gulágra hurcoltak között bőven voltak zsidók. Például a nagyapám is.
2022. szept. 2. 14:29
 12/16 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
34%

Szerintem egyre több. Ugyanis feltűnően sokáig élnek azok, akik a zsidó holokausztot túlélték és az újabb generációikat is beleszámolják, mert náluk vizsgálták, hogy a trauma öröklődött genetikailag, vagyis járna és jár is a kárpótlás.

Más népeknél ilyen persze fel sem merül.

2023. szept. 19. 10:44
 13/16 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
52%
#11 A Gulág szigetcsoporton (érdemes Szolzsenyicin könyveit elolvasni) több zsidó volt az őrök között, sőt többségében zsidók voltak, ahogy a vezetők között is, mint a rabok között. Volt néhány a rabok között is, de nem jellemző.
2023. szept. 19. 10:48
 14/16 anonim ***** válasza:
70%

a holokauszt ha jól tudom, nem csak a zsidókat fenyegette, hanem még másokat is. de mégis, csak zsidó holokauszt túlélőkről tudok.

miért csak ők élték túl?

febr. 8. 12:16
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Én ismerek cigány túlélút. Az unokája a szomszédba jár takaritani.
febr. 8. 12:27
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Rengeteg zsidó volt a Gulágon. Nem csak a SZU területéről, hanem hadifogságban is. A nácik vitték a frontra a magyar zsidó férfiakat ("munka"szolgálatra!!!) a szovjetek pedig vitték őket magyar hadifogolyként a Gulágra.
febr. 8. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!