Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek hogy Horthy...

Mi a véleményetek hogy Horthy szobor került a parlamentbe?

Figyelt kérdés
2022. aug. 30. 12:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
24%
Vannak dolgok amiket eddig bírtam a Mihazánkba meg a Dórában, de ezt nagyon nem tudom hova tenni
2022. aug. 30. 13:09
 12/34 anonim ***** válasza:
13%
#10 A nyilasokat utálta, de pl. a fasiszta Gömbös Gyulát miniszterelnökké nevezte ki. Szóval bonyolultabb ez.
2022. aug. 30. 13:10
 13/34 A kérdező kommentje:
Fasiszta meg a nyilas nem ugyanaz
2022. aug. 30. 13:11
 14/34 anonim ***** válasza:
0%
Én állítottam mást?
2022. aug. 30. 13:22
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Néhány éve Sziciliában (az Etna oldalában) egy emléktárgyboltban rengeteg Mussolini szobrocskát láttam. Nyílt árusítású üzletben.

#7 Kálmán Olgáék akkor is náciznak, ha esik az eső, és akkor is,ha nem.

2022. aug. 30. 14:01
 16/34 anonim ***** válasza:
30%

12

Horthy nagy anglomán volt, és kő-konzervatív. Hitlert pl. nem csak a radikalizmusa miatt vetette meg, hanem azért is, mert egy "senki fia" volt, nem kékvérű, nem nemesi származású, ahogy ő, tehát egy felkapaszkodott senki. Mégis lepaktált vele, mert egyedül a nácik voltak hajlandók kielégíteni az irredenta vágyakat. A politika már csak ilyen...

2022. aug. 30. 14:23
 17/34 anonim ***** válasza:
72%
Mit vártunk "ezektől"?
2022. aug. 30. 15:05
 18/34 anonim ***** válasza:
65%

#16 Ez mit változtat azon, hogy pl. Gömbös Gyulát miniszterelnökké tette? Lepontoztatok, hogy rohadnátok meg, pedig történelmi tényeket írtam le. De több fajvédő és egyéb fasiszta is pozíciót kapott alatta.

Az sem igaz, hogy csak a németek támogatták a magyar revizionizmust. Magyarország Gömbös vezetése alatt az elsők között nyitott a Szovjetunió felé, és később a második bécsi döntés is azért lett, mert a Szovjetunió és a Magyar Királyság háttértárgyalásokba kezdett Románia felosztásáról.

Az olaszoktól is sikerült támogatást szerezni.

A Jugoszlávia elleni hadjárat előtt pedig az angolok etették a magyarokat, hogy ha nem lesz Magyarországból német szövetséges, akkor ők majd cserébe segítik a magyar revíziót, ami persze tipikus nyugati hazudozás volt. Egyébként is túl nagy volt a német nyomás.

Szóval igazából Horthy mindenkit támogatott, aki a hazáért akart tenni és nem akarta felrúgni a "konzervatív társadalmi rendet".

2022. aug. 30. 15:14
 19/34 anonim ***** válasza:
19%
Felháborítónak tartom. Horthy nem volt egy jó hazafi a közhiedelemmel ellentétben. Emberek, gondolkozzatok! Az jó hazafi aki kiszolgáltatja az országot egy másik hatalomnak, és hagyja, hogy 600 000 polgárt deportáljanak és meggyilkoljanak? A választ mindenki döntse el maga, de szerintem a tények magukért beszélnek.
2022. aug. 30. 20:19
 20/34 anonim ***** válasza:
41%

1. Nem szolgálta ki az országot egy másik hatalomnak, a németek a Margaréta terv folyamán egyszerűen elvették tőle a hatalmat.

2. A budapesti zsidóságot Horthy mentette meg.

3. Takarodj már, minden Horthyról szóló kérdéshez benyomod a történelemhamisításaidat.

2022. aug. 30. 22:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!