Azt mondták engem nem érint az áram emelkedés. Most a
közös képviselet megduplázta a közös költséget
emiatt. Hogy van ez?
Figyelt kérdés
A fogyasztásom a lakásban 30.. tehát bőven benne vagyok.
Gondoltam.
Aztán a közös képviselettől kaptam egy tájékoztatást, hogy eddig a társasház áramszámlája 6 millió volt, most ennek a duplája lesz, ezért a közös költség 18e forintról duplájára nő.
Hogy nem érint engem??
2022. aug. 24. 20:13
1/10 anonim válasza:
Ezt talán a közös képviselőddel beszéld meg. Amúgy elég abszurd indok, mert a közös költség nem állhat csak áramból.
2022. aug. 24. 20:26
2/10 anonim válasza:
Kamu.
2022. aug. 24. 20:27
3/10 anonim válasza:
Van lift? Világítás a lépcsőházban? A háznak vannak fenntartási költségei a te lakásodon kívül is.
2022. aug. 24. 20:35
4/10 anonim válasza:
Yep, ezt pár cikk már jelezte előre, hogy ahol van lift, ott menni fog a szoporoller, mert az bizony a közös költségből van finanszírozva.
Ráadásul a társasház nem magánszemély, azaz nem jogosult hatósági áras energiára, szóval még az a 210 kW-os határ sincs rá, amíg olcsó.
2022. aug. 24. 20:44
5/10 anonim válasza:
A társasház nem magánszemély nem fér bele a rezsivédett körbe. Minél magasabb az elektromos energia fogyasztása annál többet fog fizetni. Ettől még nem kellene duplájára nőni a közös költségnek (elég sok más elem is van benne), csak a közös képviselőtök megpróbál ennek ürügyén egy jó nagyot emelni.
2022. aug. 24. 21:05
6/10 anonim válasza:
Én egy ezressel fizetek többet, mondjuk itt nincs lift de az se dob annyit. Amúgy külső segítség nélkül is gyanítanod kell, hogy ekkora emelést az áramra fogni finoman szólva torzítás. Nézz utána a valódi okoknak.
2022. aug. 24. 22:25
7/10 anonim válasza:
Ezek a dolgok simán megoldhatók. Le kell állítani a liftet, le kell kapcsolni a világítást és a szellőzést valamint a kaputelefon sem létszükséglet. És aki ezek miatt rinyál az Sorosbérenc és a munkásosztály árulója.
2022. aug. 25. 01:15
8/10 anonim válasza:
Egyébként lehet a gáz is tényező, ha olyan a ház.
Mivel megy a melegvíz és a fűtés, Kérdező?
2022. aug. 25. 11:30
9/10 A kérdező kommentje:
Házközpontú, egy lakópark. Saját kazánnal.
Szerintem gázzal, villannyal biztos nem.
2022. aug. 25. 15:10
10/10 anonim válasza:
Távhő vagy gáz szokott lenni. Vagy a lakáson belül saját megoldás (gáz v villanybojler)
Viszont ha központilag gázzal cisnálnak melegvizet akkor... az... szopás:D Ez bőven megindokolja a duplázódó közös költséget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!